Naime, carinici su pronašli više od 170.000 evra, koji je većim delom bio ušiven u postavu muškog prsluka, saopštila je Uprava carina.

Prekršaj je otkriven kada je na red za ulaznu kontrolu došao mercedes nemačkih registarskih oznaka, kojim su iz Nemačke ka svojoj zemlji putovala dvojica turskih državljana.

Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave, odgovorili su da sa sobom nose samo lične stvari.

42-godišnji vozač je rekao da kod sebe ima oko 4.500 evra, dok je suvozač prijavio 18.800 evra i 450 dolara, za koje je rekao da za njega nemaju materijalnu vrednost, već su mu neka vrsta amajlije, koja mu donosi sreću.

Ispostavilo se da 47-godišnji suvozač ipak ima više novca, jer je prilikom detaljne kontrole kod njega pronađeno ukupno 192.545 evra i pomenutih 450 "srećnih" dolara.

Svežnjevi novca su većim delom bili ušiveni u prsluk koji je putnik nosio na sebi, a manji deo novca nalazio se u torbi za laptop.

Nakon što je putnicima vraćeno po 10.000 evra, uz zapisnik o prekršaju zadržano je gotovo 173.000 evra, koje su zajedno sa automobilom i putnicima preuzeli policija i tužilaštvo.

Na Horgošu je tokom proteklog vikenda u dva otkrivena prekršaja zadržano preko 600.000 evra.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.