Strahinja Stojanović (30) ubijen je u nedelju nakon što je bomba eksplodirala ispod njegovog automobila.

Već posle samo dva dana od ubistva, policija je sumnjala da je izvršilac zločina lice koje je bilo obučeno kao biciklista.

Svoje sumnje potvrdili su nakon detaljnih istraživanja i pregledavanja snimaka sa sigurnosnih kamera koje su ukazale da je biciklista koji je snimljen nedaleko od mesta zločina snimljen i u garaži luksuznog stambenog kompleksa "Vest 65" u kom je Strahinja živeo. Pretpostavlja se da je upravo u garaži ubica podmetnuo eksploziv a zatim napolju čekao trenutak da džip digne u vazduh.U trenutku eksplozije, video snimak sa uličnih kamera pokazuje biciklistu kako telefonira te se sumnja da je aktivirao eksplozivnu napravu upravo mobilnim telefonom.

Tokom istrage i pretrage terena policija je u Savi pronašla bicikl koji izgledom odgovara onom koji biciklista sa video snimaka vozi.

Uprkos tome što je biciklista imao kacigu, potkapu i naočare, policija je uspela da ga identifikuje međutim njegov identitet i dalje ne žele da iznose.

Prema nezvaničnim informacijama reč je o profesionalnom plaćenom ubici koji je zločin i bekstvo isplanirao do najsitnijih detalja. Potraga za njim traje, ali veruje se da je napustio Srbiju.

(Mondo/Informer)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.