Dejan D. iz Gračanice rekao je ispred policijske stanice da je njegov sin pretučen u sredu uveče od strane Albanaca.

"Mog sina su napala trojica odraslih ljudi, na putu za kući. Osećam se poraženo, poniženo. Ne znam čime je moj devetnaestogodišnji sin zaslužio da bude meta tog zverskog napada i to na samo pedesetak metara od kuće. Ničim izazvane, te neke moram da kažem, zveri, napali su ga bez ikakvog povoda.

Trojica odraslih ljudi tukla su i šutirala golobradog i golorukog mladića koji se šetao sa svojom sestrom i devojkom", tvrdio je on.

Incident se po rečima mladićevog oca dogodio pokraj nekadašnjeg preduzeća "Voćar" sada fabrike za preradu pečuraka koja je u albanskom vlasništvu. Mladića koji je bio u društvu devojke i sestre napala su po rečima njegovog oca - tri Albanca koja su, kako je saznao, stigla autom iz Prištine.

"Sve se dogodilo na pedesetak metara od kuće. Moj sin je sa devojkama na putu za kući seo na klupici pokraj staze koja vodi kroz selo, gde su popili piće a potom nastavili put kada su im Albanci preprečili put i počeli da ga tuku i šutiraju. Kako su mi ispričali, mada su još uvek sve troje u šoku, napadači su imali i metalne šipke", rekao je Dejan, revoltiran odnosnom policije, koja je okaraktersala incident kao svađu i to zbog nesporazuma, odnosno "jezičke barijere".

"I sve da je ta klupa u vlasništvu te fabrike, niko nema pravo da nekoga pretuče zato što je seo na nekom mestu dostupnom prolaznicima a pogotovu ne da ga udara metalnim predmetima i šutira. Apsolutno sam ponižen i poražen onim što se događa a pogotovu što se napadači stavljaju u ulogu žrtve jer ih je navadno moj sin znatno mlađi i goloruk napadao. Tako su to predstavili u policiji gde su posle saslušanja nasilnike pustili, a mene ubeđivali da ne dižem tenziju", rekao je revoltiran Dejan juče zbog događaja u kojem je, njegov sin povređen ni kriv ni dužan.

I dok mladić, koji se nalazi u gračaničkom kliničko bolničkom centru, nije u stanju zbog stresa da svedoči o događaju i i čije se zdravstveno stanje prati, u centru Gračanice danas je zbog ovog događaja održan protest njegovih rođaka i komšija.

"Danas su pretukli jedno dete, sutra će nečije drugo a policiija nas umiruje. To je strašno i sramotno", ističu meštani ovog mesta na centralnom Kosmetu opominjući na učestalost napada na srpsku decu širom pokrajine. Ističući nezadovoljstvo zbog rada policije meštani i roditelji preučenog mladića uzdaju se u rad tužilaštva, ali i opominju da neće dozvoliti više da se njihova deca nađu na meti bezrazložnih napada.

I dok u kliničko bolničkom centru u Gračanici ističu da je mladić zadobio kontuziju grudnog koša, odnosno abdomena i da ima hematom u predelu levog oka, politički predstavnici Srba na KiM osudili su ovaj napad na srpskog mladića koji je predsednik opštine Gračanica Srđan Popović okarakterisao etnički motivisanim.

"Neverovatna je ta hrabrost da neko dođe sa strane i jednostavno zaustavi našu decu i prebije ih na licu mesta. To je nešto što je nedopustivo i policija mora da spreči takve događaje", istakao je predsednik Popović.

(Mondo/Novosti)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.