Srđan Lalić (35), koga je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin javno identifikovao na uznemirujućoj fotografiji sa Veljkom Belivukom i žrtvom sa zamagljenim likom, navodno je veoma teško podneo saslušanje o optužbama na svoj račun.

Prema pisanju medija, Lalić je na saslušanju najpre tvrdio da nema nikakve veze sa likvidacijama, a navodno, kada su mu predočili jezivu fotografiju nad kojom se zgrozila srpska javnost, on je počeo da povraća.

Na ponovnom saslušanju pre nekoliko dana zbog dokaza za još dva ubistva, saslušani su pripadnici Belivukovog klana. Tada je Laliću pokazana fotografija kao dokaz o direktnoj umešanosti i saučesništvu u zverskim ubistvima, a mediji su već pisali o povraćanju na saslušanju.

Lalić je navodno bio vojnik Velje Nevolje koji nije imao kontakte sa velikim "zverkama" i nije bio uključen u strateško vođenje kriminalnih poslova. Bio je "pion" od poverenja, pa su ga koristili da namami žrtve u "kuću smrti" u Ritopeku, ali i da direktno učestvuje u zverstvima, kao što slika implicira.

Srđan Lalić se pominje kao učesnik u ubistvima Lazara Vukićevića i Aleksandra Gligorijevića Pukija, ranije večeras otkriveno je da je bio kompjuterski stručnjak.

Prema rečima ministra policije, Belivuk i Lalić se doslovno keze nad žrtvom na objavljenoj fotografiji, a neimenovani muškarac je nakon toga ubijen.

UPOZORAVAMO VAS DA SLEDE FOTOGRAFIJE UZNEMIRUJUĆEG SADRŽAJA!

TV Pink / screenshot, TV Pnik/Printscreen Belivuk

(MONDO/Blic)