Vukašin Stošić (17) nastradao je u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u nedelju sat i po iza ponoći na magistralnom putu Kisač - Rumenka nadomak Novog Sada. Trojica njegovih drugova su povređena.

Saobraćajna nesreća se dogodila kad je "folksvagen" u kojem su bila četvorica mladića sleteo u kanal Dunav - Tisa - Dunav. Vukašin se prvo vodio kao nestao, a onda je oko podneva njegovo telo pronađeno u kanalu.

Dvojica maloletnika P. D. (15) i N. M. (16) su povređena, a vozač Strahinja S. (19) prošao je sa lakšim povredama i on je pritvoren pod sumnjom da je izvršio teško krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja. Strahinja će ostati u pritvoru do 48 sati, a po isteku tog roka uz krivičnu prijavu biće priveden u nadležno tužilaštvo.

Svi mladići su iz Rumenke, a saobraćajna nesreća se dogodila kada su se vraćali kući sa jednog slavlja. Dok su prelazili kanalski most Strahinja je najverovatnije izgubio kontrolu nad vozilom nakon čega je skrenuo s puta i sleteo u kanal. Automobil je prema nezvaničnim informaacijama pre sletanja udario u saobraćajni znak.

Portparola Hitne pomoći Zorana Krulj se odmah oglasio i rekao da su intervenisale dve lekarske ekipe koje su pomogle policiji i vatrogascima da iz slupanog automobila izvuku trojicu povređenih. U Dečju bolnicu prevezeni su najteže povređeni petnaestogodišnjak P. D. i godinu stariji N. M. dok je vozač prevezen u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine gde mu je ukazana lekarska pomoć, a zatim je priveden u policiju i pritvoren.

Odmah se ispostavilo da je u automobilu bio i četvrti mladić, ali njegovog tela nije bilo u slupanom automobilu. Potraga za mladićem koja je trajala celu noć i tokom jučerašnjeg prepodneva. Pripadnici Žandarmerije i vatrogasne brigade pronašli su tek oko podneva mladićevo telo u kanalu.

Zla kob

Sudbina je htela da Vukašin bude na autobuskom stajalištu baš u trenutku kad su naišla trojica njegovih poznanika u automobilu. Zastali su i pozvali ga da im se pridruži i povezli ga. Majka poginulog mladića Snežana S. gotovo nečujnim glasom uspela je da kaže svega nekoliko reči.

"Moj Vukašin je tokom prevrtanja automobila udario glavom. Onesvestio se i ispao u kanal. Bio je odličan plivač, ali sudbina mu nije pružila priliku da ispliva", kazala je nesrećna žena.

(MONDO/Novosti)