Goran, Gordana i Lidija Đokić, čija su tela nađena spaljena u selu Moravac, oteti su i nakon toga ubijeni u noći 26. septembra nakon što su iz ovog sela kod Aleksinca krenuli ka svom domu.

Direktor policije Vladimir Rebić istakao je da nemaju nikakvu dilemu da se desilo ubistvo tročlane porodice Đokić.

"Mi u ovom trenutku radimo na rasvetljavanju događaja, I dalje nemamo informaciju ko je ubica. Potraga je trajala tri dana.U svakom slučaju, policija je saznala za njhov nestanak u utorak kasno popodne. Kada smo dobili podatak da je vozilo navodno viđeno na kameri na potezu kod Žitkovca, naša istraga se preusmerila u tom pravcu", istakao je direktor policije.

Kako je naveo Rebić, tela su nađena u ataru sela Moravac, a vozilo je nađeno 12 kilometara dalje.

"Moram da naglasim da se radi o veoma neprisupačnom terenu. Hoću da napomenem da se radi o ruralnom području, gde nema toliko kamera kao u Beogradu. Kamera jedne privatne kuće ih je snimila, da su krenuli u pravcu atara ka njivama, a ne ka svom domu", istakao je Rebić i dodao:

"Jedan od rodbine je prepoznao na kameri auto svojih rođaka, a naknadno kada smo dobili logove mobilnih telefona ukazivalo je da nisu krenuli ka severu, nego na jug. U 2:05 je poslednji put uočeno vozilo. Prvo su ubijeni, pa je potom spaljeno vozilo nekoliko kilometara dalje. Mi mislimo da su ubijeni nekih dva sata ranije. Što ukazuje da je ubica imao nekih 70 minuta vremena da izvrši ovo jezivo ubistvo".

MESTO UŽASA: Ovde su pronađena tela porodice Đokić (KURIR TV) Kurir

Kako kaže, u ovom slučaju i dalje ne znaju na koji način su lišeni života. Forenzičari će izvriši detaljniji uviđaj, da otkriju ko je ubica, a postoji mogućnost da je u zločin umešano i više osoba. 

"Ne bih mnogo da otkrivam, ali se očigledno radi o dobro pripremljenom zločinu. Tela su bila spaljena. Gorana smo identifikovali na osnovu otiska, Gordanu na osnovu nakita koji je nosila, dok njihovu ćerku, nažalost, nismo mogli tačno da identifikujemo, s obzirom na to u kakvom stanju smo zatekli telo. Za sada vrlo malo podataka imamo, ali se nadam da ćemo u narednim danima uspeti da rečimo ovaj monstruozni zločin", istakao je. 

AdriaMedia Tv/Printscreen Opsadno stanje u selu Moravac

Rebić dodaje da su Goranovi poznanici naveli da je bio izuzetno obazriv čovek, te ne može da kaže sa sigurnošću da li je poznavao ubicu, ili je nekom prisilom nateran da zaustavi vozilo.

Podsetimo, Đokići su nestali u nedelju 26. septembra, a nestanak je prijavljen 28. Nestanak je prijavila jedna rođaka u utorak kad je primetila da već dva dana nisu otvorili svoju menjačnicu.

Policija je u sredu krenula u intenzivnu potragu za njima, u dva navrata ulazila je u njihov stan u potrazi za bilo kakvim tragom, ali su tamo pronađena sva njihova lična dokumenta pa je mogućnost da su izašli iz zemlje odmah isključena.

(MONDO)