K. M. i A. M. (ranije K. M.) poznatiji kao braća Jojke, ostaju u pritvoru zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu tročlane porodice Đokić, odlučilo je krivično veće Višeg suda u Nišu. Međutim, njihov advokat tvrdi da ima dokaze da je jedan od osumnjičenih u vreme zločina bio na auto-putu.

"Žalba je odbijena iz istih onih razloga iz kojih je pritvor i određen. Veće smatra da je sud pravilno odlučio kad je našao da postoje osnovi za određivanje pritvora", sopštio je advokat Mladen Magdelinić, branilac braće Jojke.

Kako dodaje, braću tereti samo izjava prvoosumnjičenog Gorana Džonića.

"Za petnaestak dana ističe pritvor, ukoliko se donese rešenje o produženju, ja ću se i na njega žaliti. Očekujem da se protiv mojih klijenata obustavi istraga. Predložio sam i nove dokaze, zatražio sam da Putevi Srbije daju snimke sa naplatnih stanica na autoputu za veče ubistva, jer je jedan od njih bio na autoputu u to vreme", jasan je Magalinić.

On kaže da je uobičajena praksa da Viši sud odbije žalbu kada je tužilaštvo tražilo pritvor.

"Nadam se da će do isteka meseca dana, koliki je maksimum po donetom rešenju, sud malo više pozabaviti dokazima pre nego što donese odluku o eventualnom produženju ove mere", pojašnjava.

Braća Jojke pali na poligrafu na jednom pitanju
YouTube/Printscreen/MUP Republike Srbije 

Kako se saznaje, braća Jojke su prošla poligrafsko testiranje koje je sa meštanima Moravca obavljano nakon ubistva Đokića.

"Oni su prošli sva pitanja u vezi sa ubistvom Đokića, ali su pali na jednom pitanju. Naime, poligrafista ih je pitao da li imaju ili su imali oružje, a aparat je tu zabeležio njihovu čudnu reakciju", navodi izvor i dodaje da se veruje da su oni, s obzirom na to da su hapšeni u inostranstvu, nekada posedovali oružje, pa da su se uzbudili zbog ovog pitanja.

Da podsetimo, braća Jojke, meštani Moravca, uhapšeni su zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu nakon što je Goran Džonić u svom iskazu naveo da su oni ubili Gorana Đokića, njegovu suprugu Gordanu i ćerku Lidiju 26. septembra. Žalbu na određivanje pritvora braći podneo je njihov branilac Mladen Magdalenić.

I Džonićevi sinovi ostaju iza rešetaka

I Filip Domazet, branilac Džonićevih sinova podneo je žalbu na rešenje o određivanju pritvora Milanu i Stefanu, ali sud je i ovo odbacio iako su prethodne nedelje svedočile kolege, koje su potvrdile da su mladići u noći ubistva bili na poslu, u vatrogasnom domu, odnosno u Kopnenoj zoni bezbednosti, i tako im praktično dale alibi.

Pogledajte ekskluzivni video o tome kako se Goran Džonić ponašao na sahrani porodice Đokić.

(MONDO/Kurir)