U Leštanima, danas oko 14 sati, odjeknula je snažna eksplozija, a nakon toga u ovom delu grada pojavio se ogroman gusti sivi dim. Policija je blokirala put kroz Leštane u pravcu Bubanj potoka.

Reč je o detonaciji raketnog goriva u pogonima firme namenske industrije "Edepro", u kojoj se prave protivgradne rakete. Eksplozija i nesreća su se dogodile u pogonu koji je služio za mešanje supstanci koje se koriste za punjenje raketa.

Policija je blokirala put kroz Leštane u pravcu Bubanj potoka. Na parkingu ispred fabrike raketa, kako navode lokalni meštani, zapaljeni su automobili. Prema nezvaničnim informacijama, povređeno je sedam osoba.Dve osobe su, nažalost, poginule. Hitne službe su na licu mesta.

"Čula se jaka detonacija i zatresla su se stakla. Vazdušnom linijom sam oko 10 kilometara udaljen", rekao je čitalac MONDA.

Prema nezvaničnim informacijama projektili su leteli u brdo, scena je bila stravična, a dim i dalje tinja, u vazduhu se oseća barut.

Slična eksplozija u pogonu za proizvodnju goriva za protivgradne rakete fabrike "Edepro" dogodila se i 2008. godine, kada su povređena trojica radnika.

(MONDO)