Marija je tragično nastradala kada je na nju, dok je gurala pokvareni automobil, svojim vozilom naleteo D. M. (74), karate trener. Danas će uz najbliže biti održana njena sahrana

Od nje su se na društvenim mrežama potresnim porukama oprostili brojni prijatelji.

- Harizmatična, lepa, pametna, plemenita devojka u čijem bi se društvu svi osećali dobro i kada nismo dobro... Marija Maksimović je poginula. Marija je još jedna u nizu koja zbog tuđeg divljanja neće moći da se ostvari u ulozi roditelja. Marija je nečija ćerka, sestra, prijatelj. Marija Maksimović je bila zlato koje je obasjavalo svojom energijom, bila je zlato pomalo i lucidno. Pamtiću osmehe i šale. Takvu ću te pamtiti. Hvala ti na poznanstvu, prijateljstvu, hvala ti na izobilju smega. Putuj - napisao je na Instagramu Marijin prijatelj Nemanja, opraštajući se od nje.

Marijina kuma teško je podnela preranu smrt prijatleja i od nje se oprostila tužnim rečima:

- Ružo moja, sestro i kumo, najdraže moje sve. Zar ovako da se rastajemo, tugo moja večna.

Marijini prijatelji dodali su i da je ona za života preživela golgotu, jer je rođena sa teškim deformitetom lica.

- Imala je preko 20 operacija na licu. Sve je to hrabro izdržala, borila se kao lavica. Uvek bila vedra i pozitivna. Beskrajno smo tužni što je na ovaj način nastradala - rekao je prijatelj.

Podsetimo, tragedija se dogodila u nedelju uveče u blizini Aranđelovca. Marija je bila sama u kolima kada su se ona pokvarila. Dok su stajale ispred svog vozila u kvaru, naišlo je drugo vozilo, udarilo u njihov auto, pa ih odbacio na njih.

Nesreća se dogodila u 18.30 sati. Vozaču D. M. je po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Aranđelovcu određeno zadržavanje - kaže naš izvor, dok su meštani sela u kom se desila nesreća ispričali da je karate trener D. M. posle udesa bio vidno potresen.

KARATISTA U PRITVORU

Vozač u automobilu marke "folksvagen", karate trener D. M. (74) je naleteo je na nesrećnu devojku i ubio ju je na licu mesta. Karate treneru je određen pritvor do 48 sati. Jedan od prijatelja pokojne Marije kroz suze je otkrio da je njegova drugarica bila vesela i uvek raspoložena uprkos tome što je imala čak 20 operacija na licu.

- Priča se da su njega zaslepela duga svetla sa automobila, koji je dolazio iz suprotnog smera, te da zato nije video pokvaren auto i devojke - rekli su prijatelji D. M. i dodali da devojke nisu nosile fluorescentne prsluke, niti su svoje vozilo u kvaru obeležile trouglom.

(MONDO/Kurir)