Samo u subotu život je na licu mesta izgubio Zoran A. (32), koji je upravljao automobilom, dok je njegov prijatelj Vladimir M. (30) podlegao povredama u bolnici. Lekari se bore za život Anastasiji J. (20), a još dve osobe su lakše povređene.

Pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima, Zoran je izgubio kontrolu nad vozilom i udario u prikolicu. Potom im se automobil zapalio i mladima nije bilo spasa. Meštani Alibunara potrešeni su zbog ove stravične tragedije, a još više ih podilazi jeza znajući da ovo nije prva ovakva nesreća.

Prema najnovijim saznanjima do kojih je došao Kurir, na Badnje veče ove godine, sat vremena iza ponoći, nastradao je i Zoranov i Vladimirov drug, Ivan Jovičin. Na njega je naleteo pijani vozač.

''Ovo je velika tragedija za naše malo mesto. Mi se još uvek nismo oporavili od šoka kada je pre mesec dana poginuo naš komšija Ivan, koji je bio Zoranov i Vladimirov drugar. Da nesreća bude još veća, on se relativno skoro oženio i ima dvoje male dece'', rekla je starija komšinica.

Meštanin koji je poznavao nesrećnog mladića, ispričao je do detalja kako je došlo do udesa.

''Svake godine u blizini njihove kuće oragnizuje se paljenje badnjaka. Ranije tog dana Ivanu se nešto pušilo iz auta i on je hteo to da popravi, kako ne bi radio sutradan na Božić. Sa njim je pored automobila bio njegov otac. U tom momentu na njega je, svojim BMW, naleteo jedan momak iz sela. Udarac je toliko bio jak da su Ivanu bile odsečene obe noge'', priča sagovornik Kurira.

On dodaje da je ekipa Hitne pomoći munjevito reagovala, ali da je Ivan, nažalost, preminuo na putu do bolnice.

''Do nesreće je došlo na Badnje veče, jedan sat posle ponoći. Mladić koji je neprilagođenom brzinom upravljao vozilom pod dejstvom alkohola pokosio je drugog mladića, a zatim sleteo sa puta'', rekao je izvor za Kurir.

Slične tragedije su se dogodile 2016. i 2017. godine

llija Lopardija (65) i Sonja Rakić (25) poginuli su 2016. u saobraćajnoj nesreći kada se atomobil "BMW X5" zakucao u traktorsku prikolicu. Tada su povređeni Danica Rakić (53), Sonjina majka i Ognjen Rakić (21), Sonjin brat. Godinu dana kasnije, Dragan Mladen (44), Vladimir Topić (37) i Danijela Čolović (42) poginuli su 2017. godine kada se njihov džip "folksvagen tuareg" stranih tablica velikom brzinom zakucao u bager. Od siline udarca džip se zapalio, a putnici koji su se nalazili u njemu su izgoreli, dok se bager prevrnuo.

(MONDO/Kurir)