• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OVO JE BAKA (79) KOJU JE UBILA ĆERKA SRPSKOG POLITIČARA: Sin otkrio SMS prepisku sa ubicom! Jelena je davila DVA sata

Autor Sara Gajić

Danas je donesena presuda za strašan zločin ubistva penzionerke Majde Garović iz 2019. godine koji je uzdrmao Srbiju.

 Ubistvo Majde Garović iz 2019 Izvor: Facebook/Majda Garovic

Ugljenisano telo penzionerke Majde Garović nađeno je 20. juna 2019. godine u kontejneru u Krčedinu, nekoliko dana posle prijave nestanka. Prema optužnici, Majdu je komšinica Jelena Špagović (27), inače ćerka tragično preminulog političara Saše Dujovića (55), prvo udarila šoljom u potiljak, a onda i drugim posuđem, posle čega je žena obilno iskrvarila.

 Do smrti je, prema optužnici, dovelo davljenje gajtanom u iznajmljenom stanu okrivljene u Zemunu, a nakon toga je Špagovićeva ubijenu ženu spakovala u kofer, pa odvukla do automobila i prevezla do Krčedina, gde ju je u kontejneru zapalila.

U trag ženi-monstrumu koja je ubila Garović mučeći je skoro dva sata učestvovao je i njen sin inženjer elektrotehnike Dejan Garović. Znanje stečeno tokom studija Dejan je primenio u istrazi ubistva majke, za koju je bio izuzetno vezan i vrlo brzo je došao do pouzdanih tragova o kretanju majke i na osnovu SMS prepiske saznao da ju je usmrtila Jelena, njena komšinica s kojom je nesrećna starica bila bliska i pomagala joj godinama.

Možda će vas zanimati

"Moja majka je bila anđeo. Nikome nikada nije uradila ništa loše i siguran sam da nije ovu ženu, koja ju je ubila, pritiskala da joj vrati novac koji joj je pozajmila. To nije bio njen manir. Okrivljena je rekla da je moja majka bila agresivna prema njoj i da joj je pretila, ali to nije tačno i svi koji su je znali sigurni su da je to laž. Nju je, jednostavno, ubica namamila u svoj stan, što sam video iz poruka koje su razmenile preko telefona. Smišljeno je htela da je ubije",  ističe Dejan u jednom intervjuu koji je dao prošle godine.

Njegova istraga je veoma doprinela policiji u istrazi slučaja.

"Morao sam da tražim novu SIM karticu s brojem telefona majke jer sam znao da su u sistemu ostale zapisane sve komunikacije i njene informacije. Ona je koristila ajfon, koji radi na tom principu. Prvo sam operateru morao da dokažem da imam pravo na to. Kada su mi dali karticu, ubacio sam je u telefon i povukao sve informacije s izgorelog majčinog telefona. Video sam da su se na Vocapu ubica i moja majka dogovorile da moja majka dođe kod nje u stan na njen poziv. Saznao sam i da joj je majka više puta pozajmljivala novac, a ne samo tada. Ubica je želela još novca da izvuče od nje", prepričava sin.

Kako je rekao sin penzionerke Majde Garović taj zločin nije bio u afektu već izrežiran.

"To je strahovit događaj koji je smišljeno izrežirala devojka-žena, ćerka političara, koja je očigledno monstrum i težak zločinac. Okrivljena je priznala na suđenju na kom nije bilo novinara da je videla da moja majka i dalje diše kad ju je onesvestila udarcima u glavu, pa da je otišla u drugu prostoriju i uzela gajtan kojim ju je udavila. Rekla je da je i posle toga videla da i dalje diše i ponovo je gajtanom stezala oko vrata. Više od sat vremena je to trajalo, do dva. Posle zločina je tražila alibi i zato je odmah išla u kupovinu sandala za dete sa bivšim mužem", rekao je on. 

Epilog teškog zločina jeste da je optuženoj Jeleni Špagović (27) za teško ubistvo devizne penzionerke Majde Garović izrečena je danas prvostepena presuda, kazna zatvora od 30 godina. Odluku je donelo Veće Višeg suda u Beogradu, a Više javno tužilaštvo je u svojoj završnoj reči od suda zatražilo da Špagovićevu osudi na maksimalnu kaznu zatvora od 40 godina, za krivično delo teško ubistvo iz koristoljublja.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 11

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mica

Eee steta za maloletno dete,kakav monstrum od zene nadam se da na malog nece ostaviti posledice kad jednog dana sazna istinu

Marjan

Koliko ima ubistava kad je dobila devojka 30 godina

.....

Za ubice i dilere droge treba vratiti smrtnu kaznu i to sa javnim izvršenjem na gradskim trgovima, da budu za primer. Sa dobrim vladanjem u zatvoru će ovako izaći posle dve trećine odslužene kazne, odnosno pre svoje 45 godine.