• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PUTIN ZAVRNUO VENTIL - JOŠ DVE DRŽAVE SE NAŠLE NA CRNOJ LISTI! Gasprom potpuno obustavio isporuke gasa, "Nisu platili"!

Autor Uroš Matejić

Gasprom je krajem aprila prekinuo isporuke goriva Bugarskoj i Poljskoj zbog neplaćanja, a sada je obustavio isporuke gasa danskoj kompaniji.

 Gasprom obustavio isporuke gasa Danskoj i Nemačkoj Izvor: Shutterstock/YouTube/screenshot/Sky News

Gasprom je potpuno obustavio isporuke gasa danskoj kompaniji "Orsted Salg & Service", kao i "Shell Energi Europe" u Nemačkoj, zbog neplaćanja u rubljama, saopštila je ruska kompanija na Telegramu.

"Gasprom eksport do kraja radnog dana 31. maja nije primio uplatu za isporuku gasa u aprilu u skladu sa Ukazom predsednika Rusije br. 172 od 31. marta 2022. godine", navodi se, prenela je RIA.

Možda će vas zanimati

U 2021. godini "Gasprom eksport" je "Orstedu" poslao 1,97 milijardi kubnih metara gasa, što je bilo oko 2/3 ukupne potrošnje u Danskoj. Ugovor sa "Shell Energi Europe" predviđa isporuku Nemačkoj do 1,2 milijarde kubnih metara godišnje.

Moskva je od 1. aprila počela da prima plaćanje gasa od "neprijateljskih država" u rubljama kako bi se izvukla iz obračuna u dolarima i evrima. Vladimir Putin je naglasio da će se odbijanje poslovanja u ruskoj valuti smatrati neispunjavanjem obaveza po ugovorima.

Ruska kompanija Gasprom je juče potpuno obustavila isporuku gasa Holandiji, odnosno njenoj gasnoj kompaniji GasTeri zbog odbijanja da plaća gas u rubljama, saopštila je ova korporacija, prenose RIA novosti.

Gasprom je krajem aprila prekinuo isporuke goriva Bugarskoj i Poljskoj zbog neplaćanja. Od 21. maja obustavljen je izvoz u Finsku. Kako je preneo Blumberg, Evropska komisija je dala pojašnjenja o novom sistemu plaćanja ruskog gasa, ali nikada nije direktno naznačila da li je otvaranje računa u rubljama u suprotnosti sa sankcijama.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gaga

Borba protiv zla. Istrajmo braco!

Rublja

Samo se Srpski Putinoljubi loze na Rublju,ali je ne kupuju ... Imam jednog na poslu nabavio novcanicu od 10 Rublji,ja mu cestitao pravi Rusofil !

Neckk

@Rublja Srpski pacenici. Rusofili. A ovaj vostani ima sve da naplati preko nas. Najskuplje gorivo u svetu imamo. Ljubio nas Rus i Gasprom.

special image