Sokol Halili, koji je izvršio samoubistvo dva dana nakon što je ubio trudnu suprugu Hamide Magaši ispred klinike za ginekologiju u Prištini, biće sahranjen sutra. Policija je otkrila i detalje pokušaja hapšenja Halilija u njegovoj porodičnoj kući u Štimlju. Ubica supruge je odbio da se preda i nakon kraćeg razgovora sa članovima porodice i pregovaračkim timom presudio sebi metkom iz pištolja. Prethodno je policija uspela da nagovori članove porodice da napuste kuću.

Otac Sokola Halilija otkrio je za medije na albanskom da je nagovarao sina da se preda. "Došao je kući dok ga je policaja tražila. Pokušavao sam da ga ubedim da se preda policiji, a potom da pusti da se zakon bavi njime, ali nije prihvatio", rekao je otac.

Dodaje da mu je Sokol rekao da želi da ode u policijsku stanicu u Štimlju i tamo izvrši samoubistvo."Rekao mi je da će nakon što napiše oproštajno pismo otići u dvorište policijske stanice da izvrši samoubistvo", rekao je otac.

Trudnica je juče sahranjena

Hamida Magaši sahranjena je juče u rodnom Lipljanu. Imam lipljanske džamije Vehbi Gajtani, nakon sahrane, izjavio je za lokalne medije, da je pokojna Hamida Magaši, koju je ubio njen suprug, sahranjena sa bebom u njenoj utrobi.

kosovo sahrana.jpg
Facebook/GazetaDemos +/Kosovo Police 

"Beba nije izvađena iz materice. Dozvoljeno je da bude sahranjena, iako nije rođena, jer je umrla smrću svoje majke",  rekao je Gajtani.

Hamide Magaši (35) ubijena je u sredu predveče u dvorištu klinike za ginekologiju u Prištini. Za jezivo ubistvo žene, koja je bila u devetom mesecu trudnoće, osumnjičen je njen muž Sokol Halili (31) koji je ispalio tri hica u nju kad je izašla iz ginekološke klinike.

(MONDO)