Tinejdžera N. Ž. (17) koji je, kako tvrdi njegov otac, pokušao samoubistvo zbog pritiska koji je trpeo nakon što je sa svojim drugovima izmakao stolicu svojoj nastavnici u školi u Trsteniku, pronašao je njegov otac koji je alarmirao policiju i hitnu pomoć, saznaje "Blic".

Prema nezvaničnim saznanjima otac dečaka prijavio je nestanak sina oko 22 sata, da bi zatim dva sata kasnije, alarmirao hitnu pomoć i policiju sa informacijom da je pronašao sina sa omčom oko vrata pored drveta.

"Za sada je tokom uviđaja i pregledom kod lekara utvrđeno da je otac pronašao svog maloletnog sina kako leži sa omčom oko vrata. Omču dečaku su skinuli tek lekari hitne pomoći", kaže izvor upoznat sa slučajem.

Kako izvor dalje navodi, maloletnik je postao svestan i komunikativan kada je ušao u vozilo hitne pomoći. Na prvim lekarskim pregledima je utvrđeno da srećom nema ozbiljnijih povreda i da nije životno ugrožen.

"Sada su u toku ostale procesne radnje koje bi trebalo da doprinesu rasvetljavanju čitavog slučaja", navodi izvor.

Podsećamo, otac maloletnika (17), koji je izmakao stolicu profesorki 9. novembra u Tehničkoj školi u Trsteniku, prijavio je da je u subotu uveče njegov sin pokušao da izvrši samoubistvo. Kako je prijavljeno, đak je zbog teškog incidenta i isključenja iz škole, pokušao je da se obesi.

Sanitet hitne pomoći iz Trstenika, brzo je stigao na lice mesta u selo odakle je učenik i on je transportovan do kruševačke bolnice u svesnom stanju. Oko 1 sat, primljen je u šok sobu Odeljenja za intenzivnu negu kruševačke Opšte bolnice.

Direktor Tehničke škole u Trsteniku Milan Glidžić ranije je doneo odluku o isključenju dvojice đaka N. Ž. i M. M, čime je usvojen predlog Nastavničkog veća koji je jednoglasno donet na sednici 23. novembra. I. K, se podsetimo, ispisao dan pre zasedanja Veća.

Ako ste u depresiji ili pomišljate na samoubistvo, postoji više načina da dobijete psihološku pomoć. Broj SOS linije klinike "Laza Lazarević" je 011/7777-000. Broj Centra "Srce" za pružanje emotivne podrške osobama u krizi i prevenciju samoubistva je 0800-300-303.

(MONDO/Blic)