Nemanja Bojović (38) zvani Hemija koji je večeras upucan u Zemunuvođa je grupe "Zabranjeni" i važi za naslednika zemunskog klana, a veoma je blizak ozloglašenom i brutalnom škaljarskom klanu. Nemanja je 17.09.2021. godine predvodio skandiranje protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića na fudbalskoj utakmici Proleter - Partizan u Novom Sadu.

Mediji su pisali da su mladi Zemunci preuzeli sve poslove u tom kraju koje je nekad vodio klan Dušana Spasojevića. Počeli su kao vrlo mladi, tako što su razvozili drogu na biciklima i skuterima, da bi kasnije reketirali prodavce, a onda zbog sukoba sa drugim klanovima oko narko tržišta, planirali ubistva i učestvovali u pucnjavama.

Takođe u akciji hapšenja pripadnika "novog zemunskog klana", kojim je rukovodio Bojović u oktobru 2008. godine, zaplenjeno je 1,9 kilograma amfetamina i 13,6 grama marihuaneBojović je bio osuđen na šest godina zatvora zbog trgovine drogom, pokušaja ubistava, reketiranja, razbojništava. Po izlasku iz zatvora opet je uhapšen, i to u jednom beogradskom kafiću, kada su kod njega pronađeni kokain i spid.

Njegov otac Goran Bojović Amonijak likvidiran je 1992. godine kao istaknuti član srpskog podzemlja.

Podsetimo, kako je Informer nezvanično preneo Nemanja je upucan u Zemunu, a Bojović je bio u društvu još jednog muškarca kada je u njihovom pravcu pripucao za sada nepoznati napadač. Na snazi je policijska akcija Vihor, a deo Zemuna u kom se dogodila pucnjava je blokiran. Nekoliko patrola Interventne jedinice je na terenu i traga za napadačem.

(MONDO)