Dimitrije Popović, srpski učenik Medicinske škole, je 5. juna 2004. godine ubijen u centru Gračanice. Njega je, iz čista mira, ubio Aljbert Krasnići. Popović je pogođen u glavu u predelu potiljka. Uviđaj koji su izvršili pripadnici policije i KFOR-a trajao je dva sata.

Svirepo ubistvo Popovića dogodilo se u kiosku brze hrane u kojem je bio sa svojim drugarima gde je večerao. Ispred kioska tada se zaustavilo vozilo marke "audi" za čijim volanom je bio Ljabinot Gaši. U vozilu je bio i Aljbert Krasnići koji je, bez ikakvog razloga i povoda, ispalio rafal u pravcu kioska u kojem je, u tom trenutku, bilo više osoba.

Aljbert Krasnići je zbog ovog hladnokrvnog ubistva osuđen na zatvorsku kaznu od devet ipo godina, ali on je u zatvoru proveo samo četiri godine. Aljbertu Krasnićiju je presudio otac Skender i to prošle godine na Savindan.

Ubica.jpg
Kurir/Infoelbasani/Printscreen 

Kosovski Albanac Aljbert Krasnići, koji je ubio Dimitrija, skončao je kada je u njega pucao rođeni otac Skender Krasnići, bivši borac OVK, a sada poznati biznismen, što je bio i njegov sin. Aljbert se malo pre smrti razveo i iz tog braka ima ćerku.

Porodica ubijenog Dimitrija nikad nije uspela da se izbori sa gubitkom deteta.

"Kada je stradao, bilo je 2.15. Ja se svake noći u to vreme budim i sve mislim da mi zvoni na vrata... Često odem pa otvorim vrata, pa se vratim i kažem 'ne, nije'... Tražim sličnosti u deci koja prolaze, koja liče na njega... Sve je gore i teže. Ne samo pred godišnjicu. To traje 24 sata, to su godine tuge, bola, nespavanja, razmišljanja o svemu. Kako je moglo da se ubije jedno dete od 17 godina? Bio je primeran đak, primereno dete iz porodice. Samo zato što je Srbin. Dođu u sred Gračanice iz Prištine i pucaju, Aljbert Krasnići i Ljabinot Gaši. Pitala sam i KFOR koji je bio tu - kako je moglo to da se desi? Oni su došli sa ciljem da pucaju, to uopšte nije bilo slučajno", rekla je tada Dimitrijeva majka Jorgovanka Popović za Kossev.

Dimitrije.jpg
Youtube/PrintScreen 

Dimitrije je bio učenik četvrte godine Medicinske škole, a posebno je period matura težak za njegovu porodicu.

"Nije dočekao maturu. 5. juna, svaka matura koja dođe, ja izađem i gledam onu decu. Radujem se, stala bih sa njiima u krug da ih podržim i kažem im bravo. Dimitrije je stalno pričao o toj maturi. Kazao mi je da neće slaviti 17 rođendan, već punoletstvo, a ni to nije dočekao", dodala je ona.

Jorgovanka Popović.jpg
Youtube/PrintScreen 

Sem Dimitrija, koji je odmah podlegao povredama zbog rikošetiranog metka koji ga je pogodio u glavu, niko nije povređen

"I da je doživotno osuđen, ja od toga nemam ništa. Ništa to nije. Izgubiti dete… a oni i dalje žive. Za mene nema suđenja, bolje da ih nisu ni osudili. Nisam zadovoljna i nikada neću biti zadovoljna", neutešna je majka.

Na dan pogibije, kako je ispričala, sin joj je rekao da su ga drugovi pozvali da to veče bude sa njima. Majka je, ipak, imala loš predosećaj.

"Ja sam se tako osećala loše, rekla sam mu: 'Ne znam, Dimitrije, da li da ideš'. Nije bio problematičan, nije nikada pravio probleme, pa da se bojim da ga pustim. Na kraju sam rekla: 'Dobro, kako ti hoćeš...' Zvali su ga, došli kolima drugari pa ga pokupili, izašao je... Probudim se u 23.00 sata i pozovem ga, a on kaže: 'Ne mogu da se vraćam sada sam po noći, kada celo društvo krene doći ću i ja sa njima'. Pomislila sam 'pa dobro ajde, bolje da dolazi s društvom...' Probudim se opet i da uzmem telefon, i kažem neću da ga zovem da mu dosađujem", ispričala je ona.

(MONDO/infoelbasani.com)