• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BLIŽI SE JOŠ JEDAN PRAZNIK! IDEALNO VREME ZA PUTOVANJE: Evo koje destinacije su najbolje i koliko je novca potrebno

Autor Ivana Roslavcev Vlajković

Sretenje - Dan državnosti obeležava se 15. i 16. februara i mnogi će da iskoriste ovaj praznik da otputuju.

 Gde putovati za praznike u februaru 2023 Izvor: Rina

Nakon novogodišnjih i božićnih praznika sledeći praznik, koji se obeležava neradno, dolazi u februaru. U pitanju je Sretenje - Dan državnosti, koji se obeležava 15. i 16. februara. Ovi neradni datumi padaju u sredu i četvrtak i veliki broj ljudi će ga spojiti sa vikendom sa ciljem da otputuju

Neki će se odlučiti da praznik provedu van granica Srbije, a neki u njoj. Ponude su brojne, a među njima ima povoljnih i onih za koje je potrebno da se "odreši kesa". U Srbiji praznik može da se provede na planinama, u banjama, gradovima. Izbor je zaista velik. 

Oni, koji žele da odmore na planinama, u najvećem broju se odlučuju za Kopaonik ili Zlatibor. Međutim, Zlatar, Divčibare, Tara i druge brojne planine takođe mogu da budu pravo mesto za odmor. Cene na Kopaoniku od 15. do 19. februara za dve odrasle osobe kreću se od 28.000 do skoro 200.000 dinara. Ukoliko se dve odrasle osobe odluče da iznajme jednu sobu u apartmanima na Kopaoniku za četiri noći moraće da izdvoje od oko 28.000 do oko 60.000 dinara. U ponudi ima najviše onih čija je cena oko 40.000 dinara. Hotelski smeštaj za dve osobe kreće se od oko 60.000 dinara pa sve do oko 200.000. Ponuda za hotelski smeštaj ispod 100.000 dinara ima najmanje. 

Smeštaj na Zlatiboru povoljniji je nego na Kopaoniku. Ukoliko dve odrasle osobe iznajme sobu u apatmanima moraće da izdvoje oko 28.000 dinara. Najviše je ovakvih ponuda. Što se tiče hotelskog smeštaja i on je povoljniji nego na Kopaoniku. Cene se kreću od oko 60.000 do najviše oko 130.000 dinara. 

Na Zlataru apartmanski smeštaj za četiri noći za dve osobe može da se nađe i za manje od 10.000 dinara. Najviše je ponuda za sobe u apartmanima koje koštaju oko 14.000 dinara. Cene na Divčibarima zaista su šarenolike. Sobe u apartmanima koštaju od oko 13.000, a takođe mogu da se unajme i kuće po cenama od oko 20.000 do 60.000 dinara. 

Oni koji se odluče da odmor provedu u banjama sobu u apartmanima za četiri noći mogu da plate i oko 9.000 dinara kao na primer u Sokobanji. Najveći broj ponuda u ovoj banji kreće se oko 14.000 dinara. Vrnjačka Banja ima malo skuplje cene što se tiče apartmana. Najjeftinija smeštaj za dve osobe za četiri noći košta oko 11.000 dinara. 

Inostranstvo

Brojne agencije nude arandžmane tokom neradnih dana u februaru. Tako u jednoj od agencija put u Istanbul, koji traje pet dana i četiri noći, a na koji se ide avionom za jednu osobu košta od 379 evra. Put u Budimpeštu, a koji traje tri dana i jedna noć se provodi u smeštaju, za jednu osobu košta od 69 evra. 

Put u Rumuniju od četiri dana, dve noći se provode u smeštaju za jednu osobu košta od 149 evra. U Beč i Prag put u ovom periodu košta oko 119 evra. Put u Milanu, a koji traje pet dana i dve noći se provode u smeštaju košta oko 129 evra po specijalnoj ceni. 

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Z

Volimo da putujemo uoci praznika. Ovoga puta odlucili smo se za Bec.

Зорањ

Дан чега?!?!??? Ово би била пристојна вест у некој држави али...

Rakovcanin

Hoce,drzavni paraziti mozda i iskoriste!!!

special image