Nepoznati napadači ispalili su večeras rafal u vazduh u srpskom delu multietničkog sela Suvi Do kod Severne Mitrovice na Kosovu gde je pre samo nekoliko dana pretučen petnaestogodišnji Lazar Milutinović.

Predstavnik Srba u Suvom Dolu Mićo Kragović navodi da je pucnjava uznemirila žitelje gornjeg dela sela u kojem su naseljeni isključivo Srbi.

"Iz vozila u pokretu večeras posle 17 sati ispaljen je rafal u vazduh što je uznemirilo ovdašnje Srbe i što je još jedan vid psihičkog pritiska na nas. Dok smo istrčali iz kuća vozilo je u mraku velikom brzinom nestalo u pravcu donjeg dela sela. Nije prošlo ni pet dana, a ponovo smo na meti. Lazar, dečak od 15 godina, pretučen je samo zato što je srpsko dete. Četvorica su ga tukla, a navodno jedan Albanac je priveden", rekao je Kragović za Politiku.

U selu Suvi Do kod Severne Mitrovice na KiM unazad nekoliko godina nepoznati počinioci su u više navrata lomili prozore i vrata na ambulanti i ispisivali uznemiravajuće grafite na albanskom jeziku.

U multietničkom selu Suvi Do živi oko 250 Srba u potpunom albanskim okruženju. Donji deo sela je naseljen isključivo Albancima, a okružuju ga albanska sela Gušavac, Vinarce i Vidomirić.

(MONDO/Politika)