"J. je sada velika devojčica. Ista je Jeca. Nedostaju joj roditelji. Samo ona zna kako joj je...". Ovako za "Blic" uoči sedme godišnjice od ubistva pevačice Jelene Marjanović (devojačko Krsmanović) priča rođak njene porodice. Kako kaže, svi čekaju da vide šta će biti sa Zoranom i hoće li ga Apelacioni sud osuditi pravosnažno za ubistvo supruge.

"Prošlo je mnogo godina. Više ništa ne znamo i ne znamo u šta da verujemo. Čekamo da sud donese odluku. Sud ipak najbolje zna", kaže sagovornik.

Fokus na Jeleninoj ćerkici

Kako kaže, svima je fokus na Jeleninoj i Zoranovoj ćerkici i njenom odrastanju. Žele da je izvedu na pravi put. "Ona je sada velika. Sve zna. Divno je i dobro dete", dodaje sagovornik.

Podsetimo, Zoran Marjanović osuđen je prvostepeno na 40 godina zatvora pre tačno 10 meseci zbog ubistva supruge pevačice Jelene i trenutno u pritvoru čeka suđenje pred Apelacionim sudom. Ročišta na kojem će se razmatrati po žalbama Marjanovićevih advokata biće održana početkom juna, a Apelacioni sud će moći da presudu potvrdi, ali i da vrati Višem sudu u Beogradu na ponovno suđenje.

Prvostepena presuda je napisana na 698 strana, a sudija je do najsitnijih detalja obrazložio sve dokaze koji ukazuju da je Zoran Marjanović tog 2. aprila 2016. godine oko 17 sati, na nasipu u borčanskom naselju Crvenka svoju suprugu udarao nepoznatim metalnim predmetom po potiljku čak 9 puta. Jelena je, kako je utvrdio sud, pala u kanal, udahnula vodu i preminula.

Presuda Zoranu Marjanoviću

Zoran je odmah priveden i određeno mu je zadržavanje do 48 sati, međutim tada je pušten usled nedostatka dokaza koji bi potvrdili policiji sumnje da je on izvršilac ovog zločina. Za ubicom pevačice tragalo se 17 meseci - saslušano je više stotina meštana Borče i Crvenke, ali niko nije uhapšen do 15. septembra 2017. godine kada je policija privela Zorana Marjanovića. Nakon toga usledila je istraga protiv Marjanovića, a potom i suđenje. Presuda je doneta skoro pet godina kasnije - 22. jula 2022. godine.

(MONDO/Blic)