U naselju Kocka u Obrenovcu sinoć se oko 22.30 sati dogodilo porodično nasilje. Nakon svađe, potukli su se otac D. M. (1977) i sin (2006), a tom prilikom D. M. je pao na ivičnjak ispred kapije porodičnog imanja i tragično nastradao. Nesrećnom čoveku nije bilo spasa, a kako navodi ćerka nastradalog čoveka, sve se odigralo u kratkom vremenskom intervalu. Nesrećna devojka navodi da je za očevu smrt saznala jutros, a kako joj je rečeno, otac se sapleo o psa.

"Oni su se prvo posvađali u kući, a potom su se potukli. To se ranije nije dešavalo, ne znam oko čega su se toliko posvađali. Onda su izašli ispred, u dvorište, i tamo nastavili obračun. Onda je otac izašao ispred kapije, i kako su meni rekli, sapleo se o psa i pao. Odmah mu je krenula krv iz glave. Lekari ništa nisu mogli da učine", kroz suze navodi potresena devojka.

Žena preminulog D. M. je, prema ćerkinim rečima, celo jutro bila u Hitnoj pomoći zbog lošeg zdravstvenog stanja.

"Joj, ne znam šta da vam kažem, nisam u stanju da pričam, ovo je strašno", jedva je, plačnim glasom, izustila žena dok je ulazila u dvorište kuće. Komšije ove porodice ne kriju zaprepašćenje zbog svega što se sinoć odigralo.

"To je jedna normalna i mirna porodica, ne znam da je ranije bilo problema među njima, nikada se svađa nije čula. Dejan je radio kao varilac u jednoj firmi, bio je dobar čovek, spreman svakome da pomogne", kaže šokirani komšija.

Prema nezvaničnim informacijama sin i majka su nakon tragedije izjavili da je sve bio nesrećan slučaj.

"Izjavili su da se D. M. spotakao o njihovog psa, pao i glavom udario o ivičnjak. Istraga je u toku, nakon čega će se znati više detalja", navodi izvor. Telo nesrećnog D. M. poslato je na obdukciju, gde će biti utvrđen tačan uzrok smrti. Kako se nezvanično saznaje, maloletnik je odranije poznat policiji po krivičnim delima nasilničko ponašenje i nedozvoljeno držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Ako trpite nasilje, kontakt telefoni Savetovališta protiv nasilja u porodici (SOS telefon i sigurna kuća) su:

  • 0900-011-011, besplatan poziv, radnim danima od deset do 19 časova 
  • 011 2769-466, radnim danima od deset do 19 časova 
  • 062304-560, od 19 do deset časova

Hitni pozivi za prijavu nasilja u porodici mogu se izvršiti na broj 0900-100-600 od 00 do 24 časa, besplatnim pozivom.

(MONDO/Nova)