• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVANIČNO JE! PUKLA JOŠ JEDNA VELIKA BANKA! To je druga najveća PROPAST u istoriji ove zemlje, evo ko ih PREUZIMA

Autor Uroš Matejić

Propala je američka banka "First Republic", čiju će imovinu sada preuzeti JP Morgan.

 Propala još jedna banka u Americi Izvor: Shutterstock/Pavel L Photo and Video

Treća američka banka je bankrotirala za dva meseca, a to je druga najveća propast neke banke u Americi. Propala je banka "First Republic", čiju će imovinu sada preuzeti JP Morgan. JP Morgan je postigao dogovor sa regulatorima o preuzimanju "značajne većine" imovine "First Republic", uključujući 173 milijarde dolara zajmova. 

JPMorgan Chase je rekao da je stekao "znatnu većinu imovine" i preuzeo depozite, kako osigurane tako i neosigurane. "Izvršavanjem ove transakcije, JPMorgan Chase podržava finansijski sistem SAD sa njegovom značajnom snagom i mogućnostima izvršenja", navodi se u saopštenju banke.

Kalifornijsko odeljenje za finansijsku zaštitu i inovacije saopštilo je rano u ponedeljak da je preuzelo "First Republic" i da će Federalna korporacija za osiguranje depozita (FDIC) delovati kao stečajni upravnik. Odmah nakon toga, FDIC je objavio prodaju. Prodajna cena nije objavljena u saopštenju FDIC-a, koji je sproveo aukciju među nekoliko banaka da vidi koja će završiti sa imovinom "First Republic".

Te ponude su podnete u nedelju kasno popodne, rekao je izvor za CNN. Zatim su usledili sati čekanja na vest o tome koja je ponuda bila uspešna.

Treća propala američka banka za dva meseca

Kolaps "First Republic" banke usledio je nakon kolapsa američkih banaka Silicijumska dolina i Signature nakon što su investitori povukli svoja sredstva. Američka centralna banka, Federalne rezerve, bila je prinuđena da uđe sa hitnim merama za stabilizaciju tržišta.

"First Republic", koja je počela sa radom 1985. sa jednom filijalom u San Francisku, poznata je po opsluživanju bogatih klijenata u primorskim državama. Imao je imovinu od 229,1 milijardu dolara 13. aprila. Na kraju, prošle godine bila je 14. najveća banka u zemlji, prema rangiranju Federalnih rezervi. JPMorgan Chase je najveća banka u Sjedinjenim Državama sa ukupnom globalnom imovinom od skoro 4 biliona dolara.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 25

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Opanak

Propali ste svi vi koji verujete u propagandu najlazljivije drzave sveta i najzaduzenije preko svog bdp ali usRa sve to pegla ratovima i oruzjem tako da za njih nema zime sem ako pukne i kod njih neki andjeo mira...usRa nema ni sa dugom problem jer ni ne misli da ga vraca a najvaznije je da imsju papira i farbe za dolare i nema brige...o ljudima tamo i tsko niko nd brine nego samo i jedino o 15tak porodica kojd drze sav kapital..

Redaljka

Da im 'oće sve redom !

tole

Idemoooo … ako rikne Dojč Banka eto rata u kolektivnom zspadu! Tu se odavno nezns ni ko kome duguje ni koliko , stampa se lova nemilice i kad dođe do sloms bice ko raspad bivse sfryot…

special image