Koordinisanom akcijom BIA i MUP, jutros u 10 sati uhapšen je Armin Alibašić, ekstremni sledbenik vehabizma iz Novog Pazara, a zbog postojanja osnova sumnje na izvršenje krivičnog dela terorizam.

Jedan od stanara kuće koja pripada zajedničkom dvorištu od nekoliko stambenih jedinica na Zvezdari, izjavio je za "Novosti" da je Armin Alibašić, pre otprilike mesec dana došao da živi tu, u iznajmljenom stanu.

"Za to vreme nije pravio nikakve probleme, nisam primetio da mu je bilo ko dolazio u posete. Kulturno bi se javio svaki put kada sretne nekog od nas stanara u dvorištu. Bio sam veoma iznenađen kada sam jutros video policiju i kada su odveli momka. Mislim da su policajci iznosili nešto iz kuće",  rekao je jedan od stanara.

Policija je i dalje na terenu.

vehabija.jpg
Facebook/Screnshot/Armin Alibašić 

Alibašić je uhapšen nakon što je na društvenoj mreži Fejsbuk objavio da je "nekada potrebno uzeti pravdu u svoje ruke''. Takođe, on je uz to navodio i kako je "zaista snaga u gađanju", objavivši u prilogu i video snimak kako koristi vatreno oružje u jednoj streljani na teritoriji Beograda.

Inače, on se u septembru 2022. godine preselio u Beograd, pa je organizovan i pretres objekta gde je boravio na Opštini Zvezdara.

(MONDO)