Danas je u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu počelo saslušanje taksiste koji će svedočiti o masakru u Mladenovcu u kojem je ubijeno osam ljudi, a ranjeno 14 u selima Dubona i Malo Orašje. Prema nezvaničnim informacijama, taksista je U.B. (20) koji je osumnjičen za ubistva u Mladenovcu odvezao do Vinjišta kod Kragujevca gde je i uhapšen u petak 5. maja u jutarnjim časovima.

"On je u vozilo ušao vidno uznemiren, a držao je ručnu bombu. Taksista je nekako uspeo da ga vremenom smiri, da ih ne ubije", rekao je izvor upućen u istragu.

U taksiju je već bila jedna mušterija i ta devojka je već dala svoj iskaz. Ona je U.B. slagala da je trudna sa namerom da to umiri i urazumi ubicu.

"Najviše mu je bilo do te devojke koju je vozio. Samo je razmišljao kako da im sačuva živote", otkrile su kolege taksiste.

Taksista
Kurir/Printscreen Taksista

Ovaj hrabri policajac je odmah obavestio policiju gde se nalazi osumnjičeni U.B. čim ga je odvezao na željenu lokaciju.

"Kada je ostavio U. B. u Vinjištu kod Kragujevca, taksista je odlučio da pozove policiju i kaže im na koju adresu je odvezao opasnu osobu, za kojom se traga. Postupio je kao savestan građanin i doprineo da se zločinac nađe iza rešetaka", dodaje izvor.

Kurir/Petar Aleksić Mladenovac, tragedija

(MONDO/Kurir)