U.B. (20) koji je osumnjičen za pucnjavu u Mladenovcu u noći 4. maja kada je stradalo osam, a ranjeno 14 osoba, nalazi se u pritvoru i izjavio je, nešto više od mesec dana nakon masakra u selima Mala Dubona i Orašje, da se ne kaje i da ga ne zanima žal porodica koje su izgubile svoju decu. On se trenutno nalazi na veštačenju u zatvorskoj bolnici Centralnog zatvora u Beogradu, a brani ga advokat po službenoj dužnosti iz Smederevske Palanke jer njegova porodica nije želela da angažuje branioca.

Prema nezvaničnim informacijama, osumnjičeni U.B. jedino pita za majku i brine za njeno zdravlje, dok ga otac ne zanima. Takođe, on je navodno ubeđen da će izaći na slobodu za manje od 20 godina. Zaposlenima u bolnici je rekao da je zločin počinio kada mu je došla "žuta minuta" i kada mu se "um pomračio" jer su mu se podsmevali po selu i omalovažavali ga.

"U.B. se ne kaje što je ubio sedam mladića, od kojih su dvojica bila maloletna, i jednu devojku, kao ni za ranjavanje mladih ljudi, od kojih se neki bore s teškim posledicama. On je ubeđen da će, kao mlađi punoletnik, biti osuđen samo na 20 godina zatvora, što je maksimalna kazna u tom slučaju. Sada je u nekom svom svetu i postao je vrlo ćutljiv, a samo se sekira za majku. Advokatu je rekao da joj poruči da mu je krivo zbog nje i da bi voleo da je vidi. Za oca apsolutno ne pita iako zna da je on zbog njega odveden u pritvor", navodi izvor upućen u slučaj.

Veštačenje bi uskoro trebalo da bude gotovo. Potom se očekuje da se on po odluci suda uputi u zatvorski pritvor ukoliko dva psihijatra i psiholog koji ga veštače procene da nije za bolnicu, odnosno da se radi o zdravoj ličnosti, kojoj nije potrebno bolničko lečenje.

Kurir/Petar Aleksić Mladenovac, tragedija

(MONDO/Srpski Telegraf)