Suđenje Miroslavu Miki Aleksiću danas je nastavljeno u Višem sudu u Beogradu. Vlasniku škole glume "Stvar srca" na teret se stavlja silovanje i se**ualno zlostavljanje više polaznica. 

Jedna od žrtava danas je svedočila. "Osećala sam grčeve i bol u stomaku kada treba da idem u školu, ali sam ipak išla jer sam bila mlada, bila sam dete i on me je ubedio da sam glupa. Htela sam nešto da pokažem i da dokažem i išla sam", započela je svoj iskaz četvrta po redu žrtva koja svedoči o delima koja se Aleksiću stavljaju na teret.

Ona je u školi "Stvar srca" provela četiri godine dok je išla u srednju školu. Kazala je da joj predavali Ivan Zarić, Aleksićeva supruga Biljana Mašić i Mika Aleksić. Dok su Zarić i Aleksićeva supruga predavali glumu i scenski nastup, Aleksić im je pričao uglavnom priče o životu.

"Govorio nam je da su sve žene ku**e, da naš ljubavnik treba da bude nasilan, da treba da nam kaže skini veš, a ne da nas zove da vodimo ljubav. Pričao je o životu, o veri i pravoslavlju, manipulisao je nama i posle sam shvatila zašto je birao što mlađu decu. Ja sam ranije imala probleme, bila sam žrtva vršnjačkog nasilja i on je to prepoznao. Bila sam labilna ličnost“, rekla je.

Ispričala je da se to dogodilo kad je otišla da plati članarinu. Prema njenim rečima, Aleksić joj je skinuo veš, napastvovao ju je i neprimereno dirao po intimnim delovima tela. Na pitanje advokata odbrane Zorana Jakovljevića ona je odgovorila da ju je zvala Milena Radulović i da je rekla da će prijaviti Aleksića.

"Ja prvo nisam imala hrabrosti da to uradim, pre toga smo se nas nekoliko skupile i pričale smo šta se kojoj dogodilo. Nisu sve devojke odlučile da prijave Aleksića. Nisam ni ja, a onda sam videla da je 16. januara podneta krivična prijava protiv njega. Trebalo mi je dva, tri dana da skupim hrabrost, a onda sam otišla u policiju. Plašila sam se jer je on nama bio autoritet i u školi glume, a takođe je važio i za uticajnog čoveka u društvu. Niko me nije pre toga upućivao šta da pričam. Posle su sa mnom obavili razgovor veštaci i tom razgovoru nije prisustvovao niko od advokata koji nas zastupaju iako je veštačenje obavljeno u njihovim kancelarijama. Ja sam bila nasamo sa veštacima koji su mi naizmenično postavljali pitanja", ispričala je.

U jednom trenutku suđenje je prekinuto na predlog advokata odbrane, a sudija je nekoliko puta opominjao branioca koji je ispitivao svedokinju da se drži optužnice i da mu pitanja budu vezana za predmet i da ne ide u širinu. Aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva takode kvalifikovana u produženom trajanju. Aleksić je uhapšen 16. januara prošle godine i do 10. septembra je bio u pritvoru, koji mu je tada zamenjen kućnim pritvorom uz elekronski nadzor, nakon čega mu je 10. marta ukinut i kućni pritvor.

(MONDO/Nova.rs)