Grocku je šokirao zločin od 17. avgusta kada je M.J. kolima udario biciklistu koji je nastradao na licu mesta. Ubistvo se dogodilo u vinogradu M.J. koji je, prema nezvaničnim informacijam, posumnjao da mu biciklista krade grožđe i zbog toga da je udario kolima.

On je uhapšen i određeno mu je zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je počinio ubistvo. Meštani Grocke navode da su obojica dobro poznati u svom naselju, a žrtva je inače osuđena za krivično delo silovanje.

"Obojica su dobri ljudi, sumnjam da je bilo namerno. Žrtva se inače zvao Ljuba, tako ga svi znamo. Radio je u prodavnici ovde, u kafani, ništa mu nije bilo teško. Ostaviš ga samog na njivi on radi, sve ti završi. Šta se to desilo ne znam, ima više verzija. Poslednjih nekoliko godina živio je kod jedne žene, nikada problema nije bilo. Znam da je bio u zatvoru, za silovanje, ali svi ovde kažu da mu je to bilo namešteno", kaže jedna žena.

Jedan čovek koji je bio na licu mesta nakon incidenta kaže da meštani sumnjaju da je žrtva doživela infarkt u tom trenutku. Otkrio je detalje iz života obojice.

"Jeste Mirko došao do njega kolima i udario u biciklu, ali ne znam da li je od pada preminuo ili je doživeo infarkt. Svakako treba sačekati obdukciju. Ljuba nije ovde imao porodicu, ima ženu i dete u Austriji ali mislim da nisu u kontaktu. On se ovde snalazio tako, bio vredan. Mirko je držao ranije video klub, živi ovde sa sinom i bratom u velikom domaćinstvu, ima eto te vinograde, lepo žive",naveo je on.

Još jedna žena je komentarisala ovaj slučaj i navela da meštani nikada nisu imali neprijatna iskustva sa njima dvojicom. Ona smatra da je M.J. mislio da ga neko potkrada.

"Ne znam da li su se međusobno poznavali, ali mora da postoji objasnjenje. Možda je Mirko sumnjao da mu neko krade grožđe, pa je naišao kad je Ljuba krenuo da ubere malo i mislio je da je on lopov", kaže ona.

BONUS VIDEO:

"PLANIRAO JE UBISTVO JER MU SE SVE TALOŽILO!" Petričković o jezivom trosturkom ubici iz Gradačca: INICIJALNA KAPISLA JE PRORADILA Kurir televizija

(MONDO/Kurir)