• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"RODITELJI ODGOVORNI ZA LOŠE VASPITANJE I RĐAV UZOR"! Advokat porodica ubijene dece u "Ribnikaru" traži jednu stvar

Autor Ivana Vlajković

Održano je pripremno ročište pred Višim sudom u Beogradu zbog masakra u "Ribnikaru".

 Hapšenje, Škola Vladislav Ribnikar Izvor: Espreso/Tamara Trajković

Pripremno ročište u parničnom postupku koji je 27 članova porodica ubijenih 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" pokrenulo zbog pretrpljenog duševnog bola, patnje i straha zbog gubitka najbližih, održano je danas pred Višim sudom u Beogradu, a saslušanje 14 članova porodica preminulih zakazano je za 28. i 29. decembar.

Advokat Ognjen Božović, koji zastupa porodice, predložio je sudu da se na okolnost duševnih bolova, patnji i straha svi oni saslušaju, a da pred sudom iskaze daju i dečak, koji je prvotuženi, zatim njegovi roditelji koji su takođe obuhvaćeni tužbom.

Kao četvrtotužena navedena je škola u kojoj se zločin dogodio. Advokat je sudu predložio da od Ministarstva prosvete zatraži određena dokumenta od škole, među kojima su odluke o odgovornosti donete protiv pedagoga, psihologa i sekretara, kao i odgovor na pitanje da li je započet disciplinski postupak protiv dečaka.

"Predlažemo da se od Gradskog Centra za socijalni rad pribavi kompletan spis predmeta koji se odnosi na dečaka i roditelje, a pre svega formular za registraciju, prijave i prateće tumačenje, izvodi za sva lica, službeni pozivi koje je Centar upućivao, zapisnike sa saslušanja, nalaz i mišljenje", predložio je zastupnik porodica.

Takođe, predložio je i da dokaz u parničnom postupku bude izveštaj škole o svim opravdanim i neopravdanim izostancima dečaka  sa nastave. "Imamo osnov da sumnjamo da su roditelji odgovorni za loše vaspitanje i rđav uzor", dodao je advokat.

Zastupnica dečaka i njegovih roditelja osporila je ove tužbene zahteve roditelja i tražila da se postupak prekine do okončanja krivičnog postupka protiv oca i majke, jer su roditelji ubijenih, kako je navela, u tom postupku već istakli imovinski zahtev od 100.000 evra po preminulom.

"Pre svega tražimo veštačenje dečaka na okolnost sposobnosti za rasuđivanje, kako bismo znali kako dalje da se branimo", rekla je zastupnica roditelja i dečaka, advokat Marina Iveri, dok je zastupnica škole naglasila da škola ne deli "solidarno" odgovornost sa roditeljima i predložila i da se saslušaju svedoci vezano za obezbeđenje, tadašnja direktorka škole, razredna starešila, ali i spremačica, nastavnica fizičkog, u kontekstu dešavanja od kobnog jutra.

Na kraju današnjeg ročišta, sudija je saopštila da je prihvatila predlog da se saslušaju članovi porodica ubijenih, kao i otac i majka dečka, dok će o ostalim predlozima biti naknadno odlučeno.

Šokantan predlog - Uporedila "Ribnikar" sa kampom za decu

Kao dokaz da "strljaštvo nije zakonom zabranjeno za decu" i da se "rđave navike" ne mogu videti kroz to što je otac dečaka vodio u streljanu i učio ga da puca, zastupnica porodice Marina Iveri dostavila je kao dokaz novinske članke koji se odnose na kampove za decu u kojima se vršila obuka za pucanje. 

"Protivim se da se kao dokaz izvedu dostavljeni članci o vojnim kampovima za decu. Jesam za boravak dece u prirodi, ali lično smatram da ovi ljudi koji organizuju takve kampove treba da se pohapse, a ne da ovo što rade bude dokaz", ostao je šokiran ovim predloženim dokazom zastupnik porodica, advokat Ognjen Božović.

BONUS VIDEO: 

Pogledajte

01:23
"DECI SE JAVLJAJU TRAUME IZ RIBNIKARA, RODITELJI IMAJU OVAJ ZAHTEV" Ivanović: Ta terapija je najefikasnija, HITNO REAGUJEMO!
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

(MONDO/Kurir.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

avokado

to oni kampovi sto smo se svi koji smo TO videli smrzli od straha? mozda osim advokata koji suvo zlo predstavlja kao nesto sasvim normalno,da li to znaci da je i pedofilija na mestu, jer eto vec postoji..sram vas bre bilo