Mirko M. (60) iz Beograda koji je u četvrtak poginuo u stravičnoj saobraćajnoj nesreći kod Borče biće sahranjen u utorak na groblju Zbeg.

Podsetimo, nesreća se dogodila 16. novembra u 17.30 sati na Zrenjaninskom putu u naselju Sebeš u blizini Borče, kada je na auto "pežo" u kom je on bio suvozač naleteo Mirodrag Stojaković, otac proslavljenog košarkaša Peđe Stojakovića kada je svojim džipom "mercedes" pokušao da napravi polukružno. Inače, Stojaković je udario u desnu zadnju stranu karavana koji je od siline udarca uleteo u kafanu pored puta. Od zadobijenih povreda Mirko M. je preminuo na mestu, dok je Stojaković posle toga uhapšen, a nakon je saslušanja pušten.

Mirko M. biće sahranjen na groblju Zbeg u Borči. "Dragog našeg Mirka ćemo sahraniti u utorak. Jako nam je žao i ne možemo da verujemo da ga tada ispraćamo na večni put... On je bio jedan divan čovek, pun života koji je jako voleo", kaže za Kurir njegov prijatelj i dodaje:

"Njegova žena je ovo jako teško podnela. Ne znam kako će naći smisao sada nakon što ga više nema. Molimo se za nju, jer se sada nalazi u jako teškom periodu. Stalno su bili zajedno, putovali su i uživali, a sada je njihov san o lepih danima u penziji srušen jer njega više nema...

Inače, Miodrag Stojaković je nakon saslušanja u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu pušten da se u daljem toku postupka brani sa slobode. On je na saslušanju izneo svoju odbranu i izneo svoje viđenje nesreće. Istakao je da mu je teško zbog toga što je čovek nastradao, a u jednom trenutku tokom saslušanja mu je i pozlilo. Kako se saznaje, Stojaković je odmah posle udesa podvrgnut alko testiranju i utvrđeno je da nije bio pod dejstvom alkohola.

BONUS VIDEO:

Nesreća na autoputu Instagram/serbialive_beograd

 (MONDO/Kurir)