Uprkos protoku sedam godina, otkako je Jelena Marjanović, makar prema onome što je poznato, otišla sa suprugom i ćerkom na nasip u Borči kako bi džogirala, nakon čega je nestala bez traga, a potom pronađena mrtva u obližnjem kanalu, policija nije pronašla oružje kojim je ovaj zločin počinjen.

U obrazloženju presude navodi se da je pevačica ubijena sa više udaraca tupim predmetom u glavu. Policija je na licu mesta pronašla više predmeta poput čekića, ključeva za točkove, kamenja različitog oblika koji su poslati na veštačenje, međutim uprkos tome, oružje, koje bi moralo predstavljati jedan od krunskih dokaza, nikada nije nađeno.

Sedam godina od tog stravičnog 2. aprila, ni nakon što je Zoran Marjanovićnepravosnažno osuđen na 40 godina zatvora, Jelenina porodica, tužilaštvo, sud i javnost nemaju odgovor na pitanje zbog čega je ova nesrećna žena ubijena. Uprkos tome što su se mediji i pojedinci godinama odgovore tražili u pojedinostima iz njenog privatnog života, odnosu koji je imala sa svojim suprugom Zoranom i njegovom porodicom, sa kojom je i živela, do danas nije poznat motiv ovog svirepog zločina.

Mnogi su komentarisali nepotvrđene navode da je neko od supružnika imao paralelnu vezu sa strane, da je Jelena želela da se razvede od Zorana, da je duže vreme trpela nedolično ponašanje njegove porodice, čak i nasilje ali ništa u potpunosti nije moglo da rasvetli zbog čega bi ubica, u ovom slučaju osumnjičeni Zoran, digao ruku na majku njihovog deteta.

Prema informacijama koje su dostupne javnosti, kobnog dana Zoran Marjanović je zajedno sa suprugom došao na nasip. Ubrzo nakon toga, Marjanović poziva policiju i prijavljuje nestanak supruge, a snimak tog telefonskog razgovora u međuvremenu je isplivao u medije. Tek nakon što se informacija o potrazi za pevačicom raširila, a potraga u koju su se uključili poznanici i građani raširila, njeno telo pronađeno je u obližnjem kanalu sa brojim povredama. Lice mesta, ukoliko je tu Jelena i zaista ubijena, bilo je odavno kontaminirano.

Prema onome što je policija uspela da rekonstruiše, ali i tvrdnjama njihove ćerkice koja je dala alibi ocu rekavši da je sve vreme bila sa njim kobnog dana dok je mama trčala, Marjanović bi po svemu sudeći morao da ima pomagača. Da li ga je i zaista imao još jedno je na spisku onih o kojima ništa ne znamo.

Podsećanja radi, Marjanović je nepravosnažno osuđen na 40 godina zatvora, a presuda je napisana na više od 600 stranica. Ubistvo Jelene Marjanović predstavlja jedno od najmisterioznijih i najintrigantnijih zločina u prethodnih nekoliko godina. Javnost u zemlji ali i regionu bila je podeljena po ovom pitanju, većina je proglašavala Zorana krivim i pre presude, dok je bio izvestan broj ljudi koji su pružali podršku porodici Marjanović.

Ovaj slučaj pratile su brojne kontroverze, teorije zavere, dok je još istraga trajala komentarisali su je i političari, optuženi je ulazio u rijaliti program i kupio čak i brojne simpatije.

Bonus video:

"ZORAN MARJANOVIĆ NEĆE BITI NI POD ELEKTRONSKIM NADZOROM!" Advokat prognozira da li će suđenje biti PONOVLJENO pred novim većem Kurir teleivizija

(Mondo/Nova)