U nastavku akcije za lažne dojave o bombama, pripadnici MUP-a Uprave za tehniku i Tužilaštva za visokotehnološki kriminal izvršili su u toku dana pretrese na više lokacija u Beogradu. Prilikom pretresa pronađeni su dokazi za više od 80 lažnih dojava o postavljenim bombama u školu "20.oktobar" i drugim institucijama.

Kako se saznaje, tom prilikom pronađeni su dokazi za slanje lažnih dojava o bombama u Osnovnoj školi "20. oktobar" u Beogradu. Iza ovih 80 dojava stoji učenik sedmog razreda ove škole. "Pošto je reč o maloletnom licu ispod 14 godina, protiv roditelja su podnete odgovarajuće krivične prijave, a majci dečaka određen je pritvor od 48 sati", otkriva izvor "Blica".

Nakon toga ona će biti predata sudiji. Na drugoj lokaciji takođe su pronađeni dokazi i takođe je reč o maloletnom licu, učeniku "20. oktobra" dok će u tom slučaju protiv roditelja biti podnete prijave u redovnom postupku. Na slučaju lažnih dojava policija nastavlja da radi u saradnji sa Evrodžastom i Evropolom.

"Radi se na otkrivanju svih umešanih", kaže sagovornik.

BONUS VIDEO: 

"DECA VIŠE NEĆE NAPUŠTATI ŠKOLE U SLUČAJU DOJAVE BOMBE" Ovako će se postupati po novom Protokolu: MUP pronašao lokacije i adrese! Kurir televizija

(Blic/MONDO/I.V.)