U Osnovnu školu "20. oktobar" ponovo je stigla dojava o postavljenoj bombi, tako da je i danas nastavljen niz svakodnevnih dojava u ovoj školi na Novom Beogradu, inače najvećoj osnovnoj školi u Srbiji.

Iako je u ovoj školi, upravo zbog ovih svakodnevnih dojava, policija prisutna non-stop, ali prema proceduri, đaci su ipak evakuisani, nalaze se u dvorištu škole i čekaju da kontradiverziona ekipa (KD) izvrši pretragu škole. Nakon toga, đaci će se vratiti na nastavu.

Podsetimo da je juče evakuisan veliki broj škola širom Beograda, i osnovne i srednje takođe zbog lažnih dojava o bombama. Međutim, slučaj OŠ "20. oktobar" izdvaja se po učestalosti ovih pretnji, jer su one ovde prisutne svaki dan, nekada i više puta dnevno.

Đaci su izgubili dosta od nastave, jer svaki put moraju da budu evakuisani, razmišljalo se i o prelasku na onlajn nastavu, a policija ovde već nedeljama dežura i u samoj školskoj zgradi i oko nje od 0 do 24. Svakodnevne dojave ovde traju već skoro mesec dana.

BONUS VIDEO: 

IZAZIVANJE PANIKE I USAĐIVANJE PARANOJE! Obradović o ciljevima lažnih dojava o bombama: Ima ih više, ali jedan je GLAVNI Kurir televiz

(Blic/MONDO/I.V.)