Obdukcijom I. G. (39) iz Prijepolja, koji je nestao 3. decembra, a njegovo telo pronađeno 29. decembra, utvrđeno je da na telu nije bilo drugih povreda i da je uzrok smrti utopljenje.

"Obdukcija je pokazala da je uzrok smrti utopljenje. Iako je imao krpu u ustima, zavezane ruke i za telo prikačen teg, na njegovom telu nije bilo drugih povreda. To nas navodi na sumnju da je sve to sam uradio da bi se utopio i da je reč o samoubistvu", saznaje se od izvora bliskog istrazi.

I. G. je nestao 3. decembra i za njim su tragali vatrogasci, policija, porodica i prijatelji. Otac je svakodnevno pretraživao obale Lima. Posle 26 dana telo I. je pronađeno na obali Lima. "Bavio se kriptovalutama, ali u kojoj meri još ne znamo", kažu tokom istrage.

Prema izjavama oca, koji je skoro svaki dan apelovao da se traži njegov sin, I. je često bio za kompjuterom, pored koga su našli dva njegova telefona na dan kada je nestao. Nije poneo ni dokumenta, niti otišao na posao. Živeo je sa ocem i majkom.

Ako ste u depresiji ili pomišljate na samoubistvo, postoji više načina da dobijete psihološku pomoć. Broj SOS linije klinike "Laza Lazarević" je 011/7777-000. Broj Centra "Srce" za pružanje emotivne podrške osobama u krizi i prevenciju samoubistva je 0800-300-303.

BONUS VIDEO: 

Samoubistvo u SC Banjica Kurir

(Kurir.rs/MONDO/I.V.)