Španska policija uhapsila je grupu osumnjičenih trgovaca kokainom na Atlantskom okeanu na brodu koji je plovio iz Južne Amerike, nakon što je jedan od njih, sprske nacionalnosti pucao i ubio kolegu švercera, koga je potom bacio u more, a preostalih osam osoba uzeo kao taoce, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Španije.

Slučaj se dogodio u novembru prošle godine, ali je držan u tajnosti do završetka istrage, dodaje se u saopštenju španskog ministarstva, prenosi Blic pisanje Tanjuga.

Situaciju sa taocima na brodu „Sea Paradise“ u Atlantskom okeanu španska policija je slučajno otkrila, pošto je pokrenula operaciju zaplene droge na osnovu prethodno dobijene prijave o pošiljci od oko 2,3 tone kokaina koja je iz Latinske Amerike trebalo da bude prebačena na manji brod u blizini Kanarskih ostrva, prenosi Rojters.

Pripadnici španske policije satima su pregovarali sa Srbinom, pre nego što je on na kraju predao oružje i oslobodio taoce. Svi oni koji su bili na brodu su potom privedeni, a kokain koji je pronađen u skrivenom odeljku na brodu, je zaplenjen.

BONUS VIDEO:

Hapšenje teško ubistvo u pokušaju Mup Srbije

 (Blic/MONDO/J.D.)