Carinski službenici su 15. februara 2024. godine, u saradnji sa policijom, na graničnom prelazu Horgoš sprečili pokušaj krijumčarenja droge skrivene u naslonu jednog suvozačkog sedišta. Pokušaj krijumčarenja je otkriven sat vremena iza ponoći, kada je na red za izlaznu kontrolu pristigao "pežo 308" kojim su muškarac i žena putovali iz Preševa ka Beču.

MUP Srbije MUP Srbije

Na postavljeno pitanje da li imaju nešto da prijave, žena koja je upravljala vozilom, kao i njen suvozač su izjavili da sa sobom nose samo lični prtljag. Međutim, tokom detaljne kontrole, otkriveno je da se u naslonu suvozačkog sedišta krije 5 paketa oblepljenih sivom selotejp trakom, ispunjenih praškastom materijom za koju se osnovano sumnja da je reč o heroinu. Merenjem otkrivenih paketa, utvrđeno je da se radi o ukupnoj količini od 1.569 grama droge, nakon čega su krijumčareni narkotici zajedno sa putnicima i vozilom predati policiji u dalju nadležnost.

BONUS VIDEO:

EVO ŠTA JE SVE CARINA ZAPLENILA U PROTEKLOJ GODINI! Slobodan Tomić iz Uprave carina: Nalazili smo narkotike u PELENAMA Kurir televizija

(MONDO/A.B.)