U Bačkom Gradištu, kod Bečeja, u porodičnoj kući ubijene S. K. (30) sinoć oko 20:30 časova izbila je svađa između nje i njenog nevenčanog supruga T. H. (33) zbog novca. Kako se saznaje, S. K. je pre 15 dana došla u roditeljsku kuću u Bačkom Gradištu iz Surčina, gde je živela sa suprugom i četvoro dece od kojih najstarije ima 13 godina, a najmlađe četiri, da bi pomogla ujacima u renoviranju kuće.

T. H. se nedavno vratio iz Nemačke gde je povremeno odlazio da radi i juče je došao u Bačko Gradište da vidi ženu i rođake. Ujak pokojne S. K. priča da je svađa izbila zbog novca koji je pokojna S. B. htela da uloži u renoviranje roditeljske kuće. "Bili smo u kući i odjednom smo začuli galamu, znali smo da od S. K. traži novac za drogu. Bio je narkoman i zamerao joj je što ulaže u renoviranje porodične kuće, zato što oni nemaju ništa od toga jer žive u Surčinu sa njegovim roditeljima, koji su imućni jer su godinama radili u Nemačkoj, te su u stanju da ih izdržavaju", navodi ujak.

Prema njegovim rečima, tada je sestra pokojne S. K. izašla u dvorište da vidi šta se dešava i samo su začuli vriske. "Istrčali smo svi napolje i videli S. K. kako leži u dvorištu sa sečivom koje joj viri iz grudi. T. H. nigde nije bilo. Prišli smo da joj pružimo prvu pomoć, a ukućani su zvali Hitnu i policiju. Nažalost, lekari Hitne pomoći mogli su samo da konstatuju smrt, jer je iskrvarila bukvalno za najviše dva minuta. Zamislite, kakva je to borba bila kada krvi ima ispred ulaznih vrata, na sredini dvorišta i na komšijskoj kući i kakav je to silan udarac bio, kada je T. H. slomio britvu udarcem u grudi S. K.", kaže uznemireni ujak.

Dodao je da se ostatak rodbine dao u potragu za T. H, ali je ubrzo stigla i policija koja ga je uhvatila nedaleko od kuće u žbunju i uhapsila ga, a on pritom nije pružao otpor. "Ne znam šta ćemo bez naše S. K, ostalo je iza nje četvoro dece, a i dve maloletne sestre čiji je bila staratelj. Njihova deca će najverovatnije biti smeštena kod roditelja T. H. u Surčinu, a za sestre ćemo još videti. Užasna je to stvar, još ne možemo da dođemo sebi", priča sagovornik.

On ističe da je ubijena S. K. godinama prijavljivala nasilje u porodici. "Oni su bili zajedno 15 godina i on ju je tukao i maltretirao, a ona ga je prijavljivala u Beogradu. Međutim, koliko mi znamo, nijednom nije odgovarao za nasilje, niti je bio u zatvoru. Nadamo se da će ovo biti nauk i za policiju i tužilaštvo da stanu na put nasilnicima, ali i državi da pooštri zakone protiv nasilnika jer očigledno kazne koje im prete nisu dovoljne da bi sprečile ovakve tragedije", kaže on.

Kako se nezvanično saznaje, porodica čeka da preuzme telo pokojnice koje je na obdukciji u Institutu za sudsku medicinu u Novom Sadu i tada će objaviti i datum sahrane. Prema zvaničnim informacijama iz policije, slučaj je preuzelo Više javno tužilaštvo u Zrenjaninu.

Ako trpite nasilje, kontakt telefoni Savetovališta protiv nasilja u porodici (SOS telefon i sigurna kuća) su:

  • 0900-011-011, besplatan poziv, radnim danima od deset do 19 časova
  • 011 2769-466, radnim danima od deset do 19 časova
  • 062304-560, od 19 do deset časova

Hitni pozivi za prijavu nasilja u porodici mogu se izvršiti na broj 0900-100-600 od 00 do 24 časa, besplatnim pozivom.

BONUS VIDEO: 

NASILJE U PORODICI Kurir.tv

(Blic/MONDO/I.V.)