U Višem sudu u Smederevu danas se održava suđenje masovnom ubici Urošu Blažiću (22) iz Dubone kod Mladenovca.

Desetak pripadnika policije je sprovelo u sudnicu U. B., osumnjičenog za ubistvo devet osoba u Duboni i Malom Orašju, i njegovog oca u pancirima.

U trenutku kada su ušli u sudnicu čuo se jak udarac. Kako javljaju reporteri, roditelji žrtava masakra u Mladenovcu nasrnuli su na masovnog ubicu čim je uveden u sudnicu nakon čega je on momentalno izveden iz sudnice.

Uroš je sproveden do suda sa lisicama na rukama i nogama, i pancirom na grudima. Stražari se ni jednog momenta nisu odvajali od njega, sve vreme su ga držali ispod ruku, a ista situacija je bila i sa njegovim ocem, Radišom. Uroš se pojavio obučen u crno, a sve vreme mu je pogled bio spušten ka zemlji.

Kurir/Nenad Kostić Uroš Blažić sudjenje

Uroš Blažić se optužnicom koju je podiglo nadležno Više javno tužilaštvo u Smederevu tereti da je 4. maja 2023. u večernjim satima počinio krivično delo teško ubistvo za koje mu preti kazna do 20 godina zatvora. Blažiću takva kazna sleduje, jer je u vreme izvršenja krivičnog dela nije imao navršenu 21 godinu, pa shodno odredbama Krivičnog zakonika njemu nije moguće izreći kaznu doživotnog zatvora, već kao maksimalnu kaznu, kaznu zatvora u trajanju od 20 godina.

Optužnicom je obuhvaćen i njegov otac Radiša Blažić koji se tereti da je od 2021. u stanju smanjene uračunljivosti, ali ne bitno, neovlašćeno nabavljao i držao veću količinu oružja, municije i bombi.

BONUS VIDEO:

Hitna pomoć ispred zgrade suda u Smederevu Kurir

(MONDO/N.D.)