Ispred Višeg suda u Smederevu gde je za danas zakazano suđenje masovnom ubici U.B. (22) iz Dubone kod Mladenovca pristižu porodice žrtava.

Članovi porodice pojavili su se u crnim majicama na kojima su fotografije žrtava. Pored porodica Stevanović i Milić, pristigle su i porodice A.M., Petra Mitrović i Lazara Milovanovića.

Porodice pristigle ispred smederevskog suda Kurir

Ispred zgrade nalazi se i ekipa Hitne pomoći, ali i veliki broj pripadnika MUP-a koji regulišu saobraćaj u blizini suda i legitimišu svakog ko pokuša da se približi zgradi.

Uz sve bezbedonosne provere roditelji oštećenih ušli su u zgradu suda, a prvi su to uradili roditelji ubijenog Petra Mitrovića koji se hrabro borio 50 dana u beogradskom bolnici nakon zločina. Ispred sudnice se, naime, nalaze dva člana obezbeđenja koji na ulazu u sudnicu detektorima pregledaju svakog ko ulazi unutra. Mitrovići su prošli detektore i ušli u sudnicu gde će se za nekoliko minuta sresti oči u oči sa ubicom njihovog deteta. Takođe, za njima beznedonosne prvo na ulazu, a zatim i ispred sudnice prošli su roditelji N.M., a za njima i Lazara Milovanovića.

Ulazak porodice žrtava na suđenje Urošu Blažiću Kurir

Pored roditelja ubijenog Nemanje Stevanovića na današnje suđenje u smederevski sud došla je i njegova sestra Teodora Stevanović koja je kobne večeri pukom srećom uspela da preživi krvavi pir U.B.

Teodora je nedugo pre masakra bila sa bratom i društvom kod spomenika u Ravnom Gaju, ali je onda sa drugaricama u Dubonu da se javi društvu koje se tamo okupilo.

"Ubica koji je počinio zločin u Malom Orašju produžio ka Duboni, gde je nemilice rafalnom paljbom pucao u mladiće i devojke, a Teodora je ostala u kolima i na svu sreću uspela je da prođe nepovređena u krvoproliću koje je počinio Blažić. Istraumirana je zvala policiju i Hitnu pomoć", podseća izvor.

Kurir/Nenad Kostić Članovi porodica žrtava Uroša Blažića

Porodice žrtava iz sela Malo Orašje nisu želeli da daju izjave pred početak suđenja.

Podsetimo, U.B. je nakon hapšenja u tužilaštvu, između ostalog, rekao da do 4. maja prošle godine nije pomišljao da se osveti, ali je u dvorištu obližnje škole "bilo neko društvo i da je čuo da pričaju loše o njemu, odnosno njegovom ocu".

BONUS VIDEO:

Mladenovac tragedija Kurir/Nenad Kostić

(Kurir/MONDO/N.D.)