Glavni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru, Miodrag Canović, koje vodi istragu o ubistvu u Banjskom polju kod Bora, kaže za "Kurir" da "tužilaštvo u ovom trenutku ne zna kakva će optužnica protiv Srđana Jankovića biti podignuta”. Detaljnije o najnovijim informacijama u vezi sa slučajem ubistva Danke Ilić izneo je Rajko Nedić, glavni urednik "Kurira".

"Zanimljivo da su njih dvojica dali istovetne izjave, odnosno da su vozili, udarili dete, te da je suvozač usmrtio i odvukao dete na deponiju. Tako da će biti interesantno ako bude podignuta optužnica koju će sudija odluku da prihvati. Otežavajuće okolnosti za istragu su to da telo još uvek nije pronađeno, imamo tu novu izjavu Srđana Jankovića i činjenicu da najverovatnije DNK tragova nema ni na samoj spoljašnosti, ni u unutrašnjosti vozila. Prvo treba da se podigne ta optužnica, istraga je i dalje u toku, bilo je 20 svedoka, zaista su pregledali više od 200 snimaka automobila, jedno hiljadu SMS poruka, GPS i ostale lokacije na kojima su bili telefon i službeni auto.

Takođe, koliko sam čuo, taj DNK još nije gotov jer se čeka izveštaj i dlake ostataka kose u samom automobilu. To je otežavajuća okolnost jer je nedelju dana posle zločina za koje policija tvrdi da su osumnjičena dvojica radnika vodovoda, mnogo ljudi vozilo, znači to je službeni auto koji je vožen tih nedelju dana, i unutra je nađen ogroman broj DNK-a, otisaka, među kojima i kose.Tako da ćemo videti da li će eventualno tu da bude DNK kose.

U svakom slučaju, to je možda otežavajuća okolnost za istragu, ali u policiji, mi smo to već pričali, tvrde i dalje da imaju dovoljno razloga za optužnicu, to je i priznanje obojice, najpre, a kasnije potvrda drugog osumnjičenog. Policija tvrdi da ima kompletne dokaze da su oni u stvari izvršili taj zločin, ali, nažalost, telo još nije pronađeno", objasnio je Nedić.

Pogledajte fotografije potrage za Dankom Ilić

MUP Potraga za Dankom Ilić

Da podsetimo, devojčica Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom Polju kod Bora kada se odvojila od majke Ivane. Istraga je prvobitno utvrdila da je devojčica ubijena samo sedam minuta kasnije kada je na nju naletelo službeno vozilo JKP Vodovod Bor u kojem su bili osumnjičeni Dejan Dragijević (50) i Srđan Janković (50). Međutim, Janković je u tužilaštvu negirao zločin i demantovao je svoje priznanje koje je dao u policiji ranije. Devojčica i dalje nije pronađena.

BONUS VIDEO:

"U SLUŽBENOM AUTOMOBILU PRONAĐEN OGROMAN BROJ DNK OTISAKA" Najnovije informacije u vezi Danke Ilić: Ovo je otežavajuća okolnost! Kurir televizija

(Kurir/MONDO/A.B.)