Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Odeljenja za međunarodnu operativnu policijsku saradnju i Policijske uprave za grad Beograd, ekstradirali su danas letom iz Barselone za Beograd, M. B. (1982), za koga se sumnja da je pripadnik organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka, Darka Šarića i Radoja Zvicera. On se sumnjiči da je, 19. januara 2020. godine, učestvovao u izvršenju krivičnog dela teško ubistvo, kada su u Atini ubijeni državljani Crne Gore Stevan Stamatović i Igor Dedović.

Po sletanju na aerodrom u Beogradu, M. B. je, u pratnji pripadnika SBPOK i PU za grad Beograd, sproveden u pritvorsku jedinicu Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu. Da podsetimo, M. B. uhapšen je 27. februara 2024. godine u mestu Benidorm u Španiji, u saradnji policijskih službenika SBPOK-a i španske Nacionalne policije FAST tima.

On se sumnjiči da je, 19. januara 2020. godine, učestvovao u izvršenju krivičnog dela teško ubistvo, kada su u Atini ubijeni državljani Crne Gore Stevan Stamatović i Igor Dedović. Prema svedočenju nekadašnjeg pripadnika klana Veljka Belivuka, koji je postao svedok saradnik, Srđana Lalića, Brašnjović je bio ubica zloglasnog klana čiju su likvidaciju iscenirali i za to od “škaljarskog klana” naplatili 200.000 evra!

O Brašnjovićevoj sudbini ništa se nije znalo godinama, a spekulisalo se da su ga pripadnici klana možda i ubili. Svedočeći o zločinima zloglasnog klana koji je uhapšen 4. februara 2021. Srđan Lalić je otkro da su imali “krticu” među “škaljarcima” koja je poverenje stekla tako što je vođama škaljarskog klana obećala da može da otme i ubije Brašnjovića. Oni su to, prema tvrdnjama svedoka saradnika, prihvatili i platili 200.000 evra.

Pogledajte snimak sa beogradskog aerodroma kada je deportovan Milinko Brašnjović

Pripadnici MUP-a, SBPOK-a ekstradirali su danas letom iz Barselone za Beograd, M. B. člana OKG MUP RS

BONUS VIDEO:

"MOGUĆE DA ĆE SE MILJKOVIĆ POJAVITI KAO SVEDOK NA SUĐENJU VRAČARSKOJ GRUPI!" Advokat o vezi Vračaraca sa Miljkovićem i Belivukom Kurir teleivizija

(MONDO/A.B.)