Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Odeljenja za međunarodnu operativnu policijsku saradnju i Policijske uprave za grad Beograd, ekstradirali su danas letom iz Barselone za Beograd, M. B. (1982), za koga se sumnja da je pripadnik organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka, Darka Šarića i Radoja Zvicera. On se sumnjiči da je, 19. januara 2020. godine, učestvovao u izvršenju krivičnog dela teško ubistvo, kada su u Atini ubijeni državljani Crne Gore Stevan Stamatović i Igor Dedović.

Po sletanju na aerodrom u Beogradu, M. B. je, u pratnji pripadnika SBPOK i PU za grad Beograd, sproveden u pritvorsku jedinicu Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu. Da podsetimo, M. B. uhapšen je 27. februara 2024. godine u mestu Benidorm u Španiji, u saradnji policijskih službenika SBPOK-a i španske Nacionalne policije FAST tima.

Igor Dedović i Stevan Stamatović ubijeni su u restoranu u kom su bili sa suprugama i decom. Dvostruko ubistvo dogodilo se za manje od minut kada su napadači utrčali u restoran i usmrtili pripadnike škaljarskog klana sa više hitaca.

BONUS VIDEO:

"MOGUĆE DA ĆE SE MILJKOVIĆ POJAVITI KAO SVEDOK NA SUĐENJU VRAČARSKOJ GRUPI!" Advokat o vezi Vračaraca sa Miljkovićem i Belivukom Kurir teleivizija

(MONDO/A.B.)