Crna hronika

NOVA NESREĆA u Lučanima: Radnici povređeni u požaru!

Izvor MONDO/Tanjug

Danas oko 13.50 časova u Fabrici Milan Blagojević u Lučanima dogodio se tehnološki požar "koji je tehnologijom predviđen kao mogućnost", saopšteno je iz ove fabrike.

"Tom prilikom, dva radnika su zadobila lakše telesne povrede. Odmah po izbijanju tehnološkog požara, radnici su prevezeni u Dom zdravlja u Lučanima gde im je ukazana lekarska pomoć, nakon čega su se vratili na svoja radna mesta i nastavili rad", saopštila je fabrika "MB namenska" AD Lučani.

Takođe je navedeno da je "tehnološki požar" moguć pri proizvodnji "dvobaznog baruta" koji se proizvodi u pogonu raketnih goriva.

Podsećamo - u požaru koji je 14. jula 2017. izbio u fabrici namenske industrije "Milan Blagojević" život su izgubili radnici Milomir Milivojević i Milojko Ignjatović.

Dve nedelje kasnije u istoj fabrici izbio je još jedan požar, nakon čega je preduzeće izdalo saopštenje u kojem su istakli da i "pored primene svih tehničkih i organizacionih mera zaštite, tokom proizvodnje mogu nastati akcidenti".

Ovaj slučaj nedavno je dospeo ponovo u žižu javnosti tokom početka suđenja rukovodstvu fabrike zbog smrti radnika, pošto su se radnici te fabrike okupili da podrže upravu. Tom prilikom oni su vređali i porodicu jednog od poginulih.