Država reaguje!

NA ULICE NOVOG PAZARA IZLAZI ŽANDARMERIJA: "Država neće dozvoliti obračun kriminalnih bandi"

Autor Aleksandar Nastevski

"U ovom gradu će zakon opet biti poštovan", poručio je ministar Vulin

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je večeras u Novom Pazaru da će od petka ujutru biti pojačane aktivnosti policije i da će biti agažovana i Žandarmerija u tom gradu i istakao da država neće dozvoliti obračune kriminalnih bandi i da će sačuvati bezbednost svakog našeg građanina.

"Građani Novog Pazara ne zaslužuju da žive u gradu u kome se ubija, u kome nekažnjeno možete da nosite oružje, da pucate, u kome možete da kršite zakon. Zakon je isti za sve, u svakom delu Srbije štiti sve naše građane i štiti sve naše ljude", istakao je Vulin posle sastanka sa načelnikom i rukovodiocima Policijske uprave u Novom Pazaru.

Vulin je rekao da je uznemiren i zabrinut dešavanjima u Novom Pazaru i istakao da međusobno razračunavanje kriminalaca ne sme da bude moguće, ne sme da se dešava u Novom Pazaru i ni u jednom delu naše zemlje.

"Prisustvo policije će od sutra ujutru biti daleko vidljivije i snažnije. Doći će i Žandarmerija iz Kraljeva. Svi oni koji su pripadnici kriminalnih struktura biće posebno obrađeni i pod našom budnom pažnjom. Za njih u ovom gradu neće biti mesta“, istakao je Vulin.

Svi građani Novog Pazara, kako je naglasio, mogu i moraju da budu slobodni i sigurni.

Vulin je istakao kako očekuje od svih političara da pomognu u ovoj borbi i da ne pokušavaju da, kako kaže, skupe jeftine političke poene.

"Da sutra kada se na ulicama Novog Pazara bude pojavila policija, Žandarmerija, ne izmišljaju gluposti o tome kako neko okupira grad, već da budu zadovoljni što država Srbija deluje na svakom delu svoje teritorije i da nam pomognu da se ovo ne desi nikada više", rekao je Vulin i dodao:

"Nećemo dozvoliti obračune kriminalnih bandi, sačuvaćemo bezbednost svakog našeg građanina i u ovom gradu će zakon ponovo biti poštovan". 

On je razgovarao i sa gradonačelnikom Novog Pazara Nihatom Biševcem koga je upoznao sa merama i konkretnim koracima koje će policija preduzeti kako bi obezbedila bezbednost i stabilnost u ovom gradu.

Podsetimo, poslednjih nekoliko dana u Novom Pazaru se dogodila serija incidenata i pucnjave, a u jednoj od njih je ranjena i slučajna prolaznica.

(Mondo)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.