Crna hronika

PORODILJA IZ PRIJEPOLJA PRIZNALA DA JE UGUŠILA SVOJU BEBU: Preti joj kazna do 5 godina zatvora

Autor Edin Delibašić

Porodilja (20) iz Prijepolja, koja je osumnjičena da je prekjuče, pošto se porodila u svojoj kući, usmrtila bebu i bacila je u kontejner, priznala je čedomorstvo.

Izvor: Rina

Porodilja je na saslušanju rekla da je novogođenče ugušila stavivši ga u kesu, a potom ga je ostavila u kontejneru. Ona je ispričala da je u to vreme bila sama u kući i da joj niko nije pomogao u ovom nedelu.

Određena joj je mera zadržavanja iako je još bila na lečenju, a posle izlaska iz bolnice i saslušanja u Prijepolju sprovedena je u Užice gde će sudija za prethodni postupak Višeg suda danas odlučiti da li će joj biti određen pritvor.

Prijepoljka osumnjičena za čedomorstvo u sredu pre podne u pratnji svoje majke javila se lekarima u Prijepolju žaleći se na ginekološke probleme. Doktori su odmah ustanovili da se ona porodila, najverovatnije u kućnim uslovima, što je ona u početku negirala. Posle je rekla da je dete ostavila u komšiluku.

Za krivično delo čedomorstvo, prema Krivičnom zakoniku Srbije, preti kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

"Majka koja liši života svoje dete za vreme porođaja ili neposredno posle porođaja, dok kod nje traje poremećaj izazvan porođajem, kazniće se zatvorom od šest meseci do pet godina", stoji u Krivičnom zakoniku.

(MONDO)

Tagovi