Crna hronika

ILIĆ ŠARCA LIKVIDIRAO ZA "SIĆU" I CRTU KOKAINA: Velja Nevolja ga navukao na drogu, pa nagovorio na ubistvo

Autor Tamara Jovanović

Sumnja se da je Ilić u oktobru 2020. godine ubio Aleksandar Šarca.

Izvor: Kurir/Nemanja Nikolić/Pink.rs/Screenshot

Jedan od optuženih za planiranje atentata na "škaljarca" Marka Ljubišu Kana crnogorskim istražiteljima je ispričao da je Lazar Ilić (23) ubio Aleksandra Šarca (35) u tržnom centru "Ušće" u Beogradu za 5.000 evra i malu količinu kokaina za ličnu upotrebu.

"Ilić je postao pripadnik "kavačkog klana' nakon što se na tribinama Partizanovog stadiona upoznao s Veljkom Belivukom, Markom Miljkovićem i ostalim vođama navijačko-kriminalne grupe 'Principi'. Oni su ga i navukli na kokain, a potom je ubačen u mrežu narko-dilera. Pošto je bio kokainski zavisnik, Nevolji nije bilo teško da ga ubedi da za siću likvidira 'škaljarca"', otkrivaju izvori iz srpske policije upućeni u istragu.

Protiv Ilića je u Crnog Gori podignuta optužnica gde je Veljin saradnik trebalo da likvidira Kana, visokopozicioniranog pripadnika "škaljarskog klana" i bliskog saradnika Luke Bojovića. On se u Crnoj Gori obreo posle zločina koji se dogodio 17. oktobra prošle godine u Beogradu, kada  s prigušivačem pucao Šarcu u glavu u garaži "Ušća". Pobegao je, a pištolj s izbrisanim serijskim brojem i bez otisaka nađen je u žbunju ispred tržnog centra. Međutim, operativnim radom policija je ubrzo Ilića osumnjičila kao direktnog izvršioca likvidacije.

ŠARAC NAMIRISAO PREVARU I IZBEGAO RITOPEK

Aleksandar Šarac je trebalo da bude likvidiran istog dana kad i Lazar Vukićević, ali je on namirisao prevaru i nije poverovao kada je video sliku navodno vezanog Belivuka i da prihvati poziv da dođe da "muče Vepra". Prema onome što se čuje u razgovorima iz skaj telefona, Šarca je u Ustaničkoj ulici trebalo da sačeka "pikap".

"Vozi ga ovaj s pikapom pravo u klanicu da muči Vepra. Onda Laza dolazi na istu adresu u 8:30, terate i njega da ide da muči Velju", čuje se na snimku.

Iako je prvo planirao dolazak, Šarca je tog dana brutalne smrti spasilo to što je posumnjao u čitavu priču. Kako se dalje čuje na snimcima, on se  ipak kasnije predomislio i najavio da će se naći u dogovoreno vreme, ali su oni posumnjali da ih "ne namesti" jer je, kako su ga nazivali u snimljenim porukama, ali i u objavama na društvenim mrežama, "Šarac cinkaroš", pa su tog dana odustali od njegove likvidacije i odmah napravili plan B.

"Onda nemojte da dirate Šarca, ko ga je*e. Šarca batali, pripremi se samo za 8.30, a njega ćemo da oderemo na licu mesta na ulici sutra", kaže jedan od njih.

(MONDO/Blic)

Tagovi