Crna hronika

SMENJENA ČETIRI DIREKTORA U EPS! Evo čija imena se nalaze na spisku

Autor Uroš Matejić

Smenjeni su zbog sumnje da su odgovorni za havariju na elektro-energetskom sistemu.

Izvor: Eps/Promo

Četiri direktora u EPS, od kojih dvojica izvršnih, smenjeni su zbog sumnje da su odgovorni za havariju na elektro-energetskom sistemu.

Kako saznaje Blic, na spisku za smenu su izvršni direktor za tehničke poslove proizvodnje energije, Savo Bezmarević, izvršni direktor za proizvodnju uglja, Dejan Jeftić, direktor proizvodnje Kolubare, Milan Mišković i direktor proizvodnje struje u Termoelektrani Nikola Tesla, Goran Lukić.

Podsetimo, vršilac dužnosti direktora Elektroprivrede Srbije Milorad Grčić izjavio je jutros da je cilj da svi blokovi u obrenovačkim termoelektranama za vikend budu na mreži i dodao da je siguran da će to biti ostvareno.

"Odgovornost za kvar je isključivo na meni, a ko je kriv i ko je napravio propust utvrdićemo u najkraćem mogućem roku. Prioritet je da sve blokove vratimo na mrežu", rekao je Grčić za Pink. Podsetio je da u nedelju Obrenovac nije imao ni vodu, ni grejanje što je, kako je dodao, bio strašan problem.

Naveo je da je tokom prethodne noći prioritet bio Blok A3 na termoelektrani "Nikola Tesla" A u Obrenovcu, te istakao da je taj blok jutros oko šest sati vraćen na mrežu.

"U Kostolcu smo imali u isto vreme kvar koji se inače dešava povremeno na blokovima. Taj kvar je otklonjen i blok je vraćen na mrežu jutros oko pola šest", rekao je Grčić.

Istakao je da TENT B danas radi ceo, da se na TENT-u A stabilizuje rad bloka A3, te da je sledeći prioritet blok A4.

"Imamo još tri bloka - A4, A5 i A6", dodao je Grčić.

(MONDO/Blic)

Tagovi