MONSTRUM KOJI JE SILOVAO KAJU (3) U ZVEZDARSKOJ ŠUMI PROMENIO IME I VERU: Pustio bradu i kosu, tužio Srbiju za odštetu

Monstruozni slučaj dogodio se 2005. godine u Zvezdarskoj šumi, kada je Mališa Jevtović silovao devojčicu (3), ćerku svoje ljubavnice.

Privatna arhiva

Mališa Jevtović (48) koji je do smrti silovao malu Katarinu Kaju Janković (3), ćerku svoje ljubavnice Ane Filipović (41) u zatvoru je promenio veru. Prešao je u islam i uzeo muslimansko ime. On služi 40-ogodišnju zatvorsku kaznu, a trenutno je u zatvoru "Nova skela" u Padinskoj Skeli. 

Stražari ga uprkos promeni vere, zovu starim imenom, Mališa, što ga posebno ljuti. Jevtović je promenio veru pre nekoliko godina kada je iz Zabele prešau u Novu skelu, pošto je tamošnje stražare tužio za mučenje i zlostavljanje.

"Kad je prešao u Novu skelu, nekao iznenenada je počeo je da se izjašnjava kao musliman. Nije postao vehabija, ali u početku je pustio bradu i kosu i redovno je klanjao", rekao je izvor.

Monstruozni slučaj dogodio se 2005. godine u Zvezdarskoj šumi, kada je Mališa Jevtović silovao devojčicu, koja je nekoliko dana kasnije preminula od zadobijenih povreda. Njena majka, Ana Filipović, čuvala je stražu, pušila cigaretu i posmatrala zverstvo nad svojim detetom.

Zločin je otkriven kada su je majka i njen ljubavnik u nedelju doneli u Kliničko-bolnički centar "Zvezdara". Hladnokrvno su tvrdili da je devojčica pala sa kreveta i da su tada nastale brojne povrede po telu, od kojih je dete preminulo.

Jevtović je osuđen na maksimalnu kaznu zatvora, koja je u tom trenutku iznosila 40 godina, dok je ona osuđena na 37 godina. Ako živi dočekaju da im istekne kazna, Mališa će imati 71 godinu, a njegova bivša ljubavnica 62.

Jevtović je iz zatvora tužio državu Srbiju jer su ga zatvorski čuvari navodno tukli u nekoliko navrata, pa je Evropski sud za ljudska prava u Strazburu u decembru 2019. godine naložio da mu se isplati 4.000 evra odštete "zbog pretrpljenih fizičkih i duševnih bolova".

On je tvrdio da su ga navodno zlostavljali stražari i komandiri dok je bio u pritvoru Centralnog zatvora u Beogradu, a posle i u Sedmom paviljonu požarevačke "Zabele". U pritužbama je tvrdio da su ga terali da im liže cipele, da laje, da jede izmet, pije urin, da su mu gurali pendrek u usta...

Kajino ubistvo, koje se dogodilo 17. jula 2005, jedno je od najsvirepijih u modernoj istoriji Srbije.

(Mondo/Blic)