Crna hronika

UKINUT PRITVOR ZA BELIVUKOVE PAJTAŠE! ZAORIO SE APLAUZ U SUDNICI: Samo jedan će imati pravo na slobodno kretanje

Autor Sara Gajić

Na suđenju kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića donesena je odluka da se ukine pritvor Borisu Karapandžiću, Milošu Lukiću Selaku, Vladu Gergijevu i Filipu Ivanovskom.

Izvor: Privatna arhiva/Kurir/Zorana Jevtić

Četvrti dan suđenja kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića danas se održava u najvećoj sudnici Specijalnog suda. Posle pauze od sat vremena sudsko veće je saopštilo da je Borisu Karapandžiću ukinut pritvori u kom je bio od hapšenja. Usvojeni su predlozi advokata Jakše Pekovića i Ivana Gvozdenca i u odnosu na Miloša Lukića Selaka, i on će biti pušten.

Takođe, iz pritvora će danas biti pušten i Vlado Gergijev, koji se zamenjuje merom zabrane napuštanja boravišta kao i Filip Ivanovski. Predlozi ostalih advokata odbrane za puštanje iz pritvora, odbijeni su.

"Sud je našao da su prestali razlozi za dalje zadržavanje u pritvore za one kojima je pritvor ukinut", rekla je sudija Vinka Beraha.

Pogledajte fotografije atmosfere ispred Specijalnog suda:

Odlukom suda, samo će Karapandžić moći slobodno da se kreće, dok ostali kojima je pritvor ukinut ne smeju da napuštaju grad u kome borave i policiji moraju da se javljaju na 15 dana.

Ona je najavila da je nastavak suđenja zakazan za 7. 8. i 10. novembar u 14. 30 sati. U nastavku suđenja, kako je ranije najavila, biće saslušavani svedoci saradnici. Kada je sudija saopštila odluku, svi na klupi za optužene počeli su da se raduju, a Georgijev je sklopio ruke kao da se moli, prekrstio se i gledao u suprugu Slađanu Sekulić, koja je već na slobodi.

Aplauz se čuo iz boksa za optužene i kada je sudija saopštila da Ivanovski izlazi na slobodu.

(MONDO)