Crna hronika

UČENIK NIJE IZVRŠIO SAMOUBISTVO ZBOG LOŠE OCENE: Tragedija u Prokuplju, slomio vrat radeći zgibove

Autor Aleksandar Blagić

Učenik Srednje tehničke škole "15. maj" u Prokuplju je u subotu 3. juna pronađen mrtav.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Učenik drugog razreda Srednje tehničke škole "15. maj" u Prokuplju je u subotu 3. juna pronađen mrtav. Iako je prvobitna informacija bila da je reč o samoubistvu, ispostavilo se da je slomio vrat radeći zgibove.

Ovim povodom oglasila se i direktorka škole koja je navela da đak nije imao problema u školi.

"U petak, 2. juna, pre nesretnog događaja, učenik je bio na nastavi u prepodnevnoj smeni. Nije se požalio nikome u školi da ima bilo kakav problem. Nisu primećene nikakve promene u ponašanju učenika. On se ni ranije nije žalio da ima neki problem u školi. Odeljenski starešina je imao dobru saradnju sa njim i njegovim roditeljima. Đak i njegovi roditelji do sada nisu imali pritužbe na rad škole i nastavnika. Dana 2. 6. 2023, dan pre nesretnog događaja, učenik nije imao ni iz jednog predmeta predloženu zaključnu ocenu nedovoljan (1). Ja kao direktor škole i moji saradnici smo duboko potreseni ovim događajem i još jednom izjavljujemo najiskrenije saučešće porodici tragično preminulog učenika", rekla je direktorka škole Biljana Milenković i dodala da dečaku nije bila zaključena jedinica ni iz jednog predmeta.

Ako ste u depresiji ili pomišljate na samoubistvo, postoji više načina da dobijete psihološku pomoć. Broj SOS linije klinike “Laza Lazarević” je 011/7777-000. Broj Centra “Srce” za pružanje emotivne podrške osobama u krizi i prevenciju samoubistva je 0800-300-303.

(MONDO/Alo)