Crna hronika

OVO JE POSLEDNJA ARKANOVA FOTOGRAFIJA! NASTALA JE PRE UBISTVA: Jedna stvar na njoj je jeziva (FOTO)

Autor Ivana Vlajković

Željko Ražnatović Arkan je ubijen 15. januara 2000. godine u hotelu "Interkontinental".

Izvor: Youtube/ radovan džeko

Željko Ražnatović Arkan je ubijen 15. januara 2000. godine u hotelu "Interkontinental" u Beogradu. Sedeo je u separeu koji se nalazio nedaleko od recepcije. Tu je nastala i poslednja njegova fotografija. 

Na njoj se vidi da je Arkan uoči ubistva sedeo u separeu sa Draganom Garićem, Milenkom Mandićem i Ljubomirom Mihajlovićem. U hotel je došao sa suprugom Svetlanom Cecom Ražnatović, njenom sestrom Lidijom Veličković i telohraniteljem Zvonkom Mateovićem.

Oko 17 časova ispred hotela su stala dva automobila. Iz jednog su izašli Dragan Nikolić Gagi i Milan Đuričić Miki, od ranije poznati policiji. Iz drugog automobila izašao je Zoran Nikolić Pegla, kao i pripadnik Druge čete Prvog bataljona policijske brigade SUP-a Beograd, Dobroslav Gavrić.

Dragan Nikolić Gagi, Milan Đuričić Miki i Dobroslav Gavrić ušli su u hotel dok je Zoran Nikolić Pegla ostao na parkingu. Dok su sestre u pratnji Mateovića obilazile butike, Arkan je sa društvom sedeo u holu. Prišli su im Dragan Nikolić Gagi i Milan Đuričić Miki.

Pružili su ruku Arkanu, izljubili sa Mandom i krenuli ka stepeništu koje je vodilo ka halama za banket. Gavrić je seo u drugi separe, svega par metara iza leđa Arkanu. Minut kasnije, Gavrić je ustao od stola. Ispod kaputa je izvadio pištolj "CZ 99". Tri metka ispalio je Arkanu u potiljak, Mandi tri metka u glavu i jedan u leđa i sa dva metka pogađa u leđa Garića, koji je pokušao da pobegne. Gavrića je na izlazu ranio Arkanov telohranitelj Zvonko Mateović.

Gavrić i "Pegla" beže kolima za Loznicu, i oni su zajedno sa Đurišićem i Nikolićem osuđeni za ubistvo 9. oktobra 2006. godine. Ipak, ni 23 godine kasnije ne zna se ko je pravi nalogodavac atentata. Inače, sa poslednje fotografije koja je nastala u separeu, trojica su mrtva. Dragan Garić, Milenko Mandić i Željko Ražnatović su ubijeni. Preživeo je Ljubomir Mihajlović.

BONUS VIDEO:

 (MONDO)