Kada su se Željko Ražnatović Arkan i Svetlana Ceca Veličković venčali 19. februara 1995. godine mediji su taj događaj označili kao svadbu decenije. Iako je snimak svadbe bio u prodaji na trafikama, dok su fotografije Arkana u crnogorskoj nošnji ili uniformi vojvode već postale deo "opšte kulture", malo ko zna, po rečima Biljane Srbljanović, da je "svadbu decenije" snimio učitelj glume Miroslav Mika Aleksićkoji je optužen za silovanje i polno uznemiravanje sedam polaznica svoje škole.

Ona je okačila sliku na svom Fejsbuk profilu na kojoj se vidi Arkan kako drži pištolj, a u pozadini i učitelj glume Miroslav Mika Aleksić, svojevremeno nagrađivani režiser državne televizije koji se nekoliko godina ranije upoznao s Arkanom kada je komandanta Srpske dobrovoljačke garde ovekovečio u Tenji.

"Pričati o Ceci Ražnatović i pogubnom uticaju mejnstrim kulture koju ona predstavlja, sve uz argument da je kao nacionalni projekat njena svadba sa Arkanom direktno prenošena, a NE REĆI da je REDITELJ TE SVADBE bio Miroslav Aleksić, od milošte Mika, kum dotičnih svatova i ekskluzivni dokumentarista paravojne formacije koju je mladoženja predvodio, a mlada bodrila pesmom u svrhu uzdizanja morala palikućama, pljačkašima, silovateljima i egzekutorima civila, nekako je zbunjujuće", navela je Biljana na svom Fejsbuk profilu.

Nikad jedno venčanje u Srba nije izazvalo toliko interesovanje kao što je to bilo slučaj sa, kako su je mnogi prozvali, "svadbom veka". Ukupno je snimljeno oko 30 sati materijala od koga je kasnije sačinjena kaseta u trajanju od 90 minuta.

(MONDO)